Maltan riisi

8 annosta 2,5 tuntia
Ris à la Malta on perinteinen riisijälkiruoka, joka sopii hyvin jouluun.
Maltan riisi
Arvioi: ( 4 kpl)

Ainekset

  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 l maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa tai hapatettua kermaa
  • 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Punainen kastike

  • 225 g pakastekirsikoita tai -vadelmia
  • 3 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl perunajauhoa

Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua kansi päällä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kansi päällä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla ja jäähdytä.

Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita vaahto kylmään puuroon. Mausta sokereilla.

Kiehauta kattilassa kastikkeen muut ainekset paitsi perunajauho. Sekoita keskenään 1–2 tl vettä ja perunajauhot ja kaada ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Anna pulpahtaa kerran ja siirrä kattila pois liedeltä. Jäähdytä.

Annostele puuroa ja kastiketta kerroksittain laseihin.

Vinkki!
Voit hyödyntää jälkiruoassa ylijääneen riisipuuron.

Reseptin on laatinut

Dansukker