Maksapatee

Joulupöytään tai pitopöytään itse tehty maksapatee broilerin tai naudan maksasta.

PT55M

1 tunti

Arviot (21 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

400 g broilerin tai naudan maksaa
100 g pekonia
4 paahtoleipäviipaletta
1 ½ dl kermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl oreganoa tai timjamia
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia

Pinnalle
laakerinlehtiä

Viimeistelyyn
1 dl puolukkamehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittajaan. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.

Kaada seos vuokaan. Asettele pinnalle muutama laakerinlehti. Kypsennä vesihauteessa kannella tai foliolla peitettynä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Tarjoa kylmänä. Tarjolle tuotaessa voit kiehauttaa puolukkamehusta ja hyytelösokerista pinnalle marjahyytelön.

Tarjoa pateen kanssa Dansukker Taloussokerilla makeutettuja etikkasieniä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?