Maksapatee

Joulupöytään tai pitopöytään itse tehty maksapatee broilerin tai naudan maksasta.

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Ainekset

400 g broilerin tai naudan maksaa
100 g pekonia
4 paahtoleipäviipaletta
1 ½ dl kermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl oreganoa tai timjamia
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia

Pinnalle
laakerinlehtiä

Viimeistelyyn
1 dl puolukkamehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittajaan. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.

Kaada seos vuokaan. Asettele pinnalle muutama laakerinlehti. Kypsennä vesihauteessa kannella tai foliolla peitettynä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Tarjoa kylmänä. Tarjolle tuotaessa voit kiehauttaa puolukkamehusta ja hyytelösokerista pinnalle marjahyytelön.

Tarjoa pateen kanssa Dansukker Taloussokerilla makeutettuja etikkasieniä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?