Makeansuolaiset chilimantelit

Pakkaa paahdetut chilimantelit lahjaksi tai napostele hyvässä seurassa!

PT40M

45 minuuttia

Arviot (84 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl merisuolahiutaleita
2 tl tuoretta rosmariinilehtisilppua
2 tl punaista chilirouhetta
1 valkuainen
250 g valkoisia manteleita

Ohjeet

1. Mittaa ruokokidesokeri, merisuolahiutaleet ja rosmariinisilppu kulhoon. Rouhi chilirouhe hienommaksi leikkuulaudan päällä veitsellä leikaten tai huhmaressa ja sekoita chilisilppu sokeri-suolaseokseen.

2. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaisen rakenne rikki ja sekoita mantelit valkuaiseen. Kaada siivilään. Ota muutamia manteleita kerrallaan ja pyörittele ne sokerichiliseoksessa ja pane leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Työnnä pelti uuniin ja paahda manteleita 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarkkaile manteleiden paahtumista. Halutessasi voit kääntää niitä lastalla kerran paistamisen aikana. Jäähdytä.

Vinkki!
Pakkaa chilimantelit joululahjoiksi pikkupurnukoihin tai sellofaanipusseihin. Viimeistele silkkinauhalla ja pakettikortilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?