Makea siemen-pähkinänäkkileipä

Hieman erilainen gluteeniton kahvileipä tarjotaan vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja vaalean luomusiirapin kera.

15–20 annosta

25 minuuttia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
2 dl siemensekoitusta
2 dl pähkinärouhetta
2 dl mantelijauhetta
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Tarjoiluun

200–300 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
1–2 dl Dansukker Tomusokeria
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

1. Sekoita kananmunat, siemenet, pähkinät ja mantelijauhe. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille 30 x 38 cm:n kokoon. Ripottele ruokokidesokeri pinnalle. Paista uunissa 180–200 asteessa 15–17 minuuttia.

2. Leikkaa näkkileipä paloiksi tai anna sen jäähtyä ja murra siitä sopivan kokoisia paloja. Tarjoa tomusokerilla maustetun, vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja siirapin kera.

Vinkki!
Halutessasi paksumman näkkileivän, paista taikina 22 x 32 cm:n levynä. Leikkaa lämpimänä annospaloiksi.

Gluteeniton siemen-pähkinänäkkileipä on sellaisenaan myös maidoton.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.