Makea possupurilainen

8 annosta 5 ½ tuntia
Purilaisen täytteeksi valmistetaan nyhtöpossua
Makea possupurilainen
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • noin 1 kg porsaanfileetä tai kassleria
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 8 sämpylää

Maustekastike

  • paistoliemi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä

1. Mausta huoneenlämpöinen liha suolalla ja pippurilla. Aseta lihapala sekä kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle noin 2 dl vettä. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin neljä tuntia.

2. Siivilöi uunipannulle kertynyt liemi kattilaan. Lisää muut maustekastikkeen ainekset ja keitä reippaalla lämmöllä liemi kokoon, noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Leikkaa liha viipaleiksi tai revi se kahdella haarukalla riekaleiksi ja pane liha mausteseokseen. Anna maustua noin tunnin ajan.

3. Täytä sämpylät lihalla ja kasviksilla.

Vinkki!
Tee normaali puolen litran sämpylätaikina, mutta lisää joukkoon 4 dl raastettua porkkanaa ja kolme ruokalusikallista Dansukker Leipäsiirappia.

Reseptin on laatinut

Dansukker