Ainekset
noin 1 kg porsaanfileetä tai kassleria
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
8 sämpylää
Maustekastike
paistoliemi
1 rkl soijakastiketta
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl makeaa chilikastiketta
1 rkl balsamietikkaa
1 rkl raastettua inkivääriä
Ohjeet
1. Mausta huoneenlämpöinen liha suolalla ja pippurilla. Aseta lihapala sekä kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle noin 2 dl vettä. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin neljä tuntia.
2. Siivilöi uunipannulle kertynyt liemi kattilaan. Lisää muut maustekastikkeen ainekset ja keitä reippaalla lämmöllä liemi kokoon, noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Leikkaa liha viipaleiksi tai revi se kahdella haarukalla riekaleiksi ja pane liha mausteseokseen. Anna maustua noin tunnin ajan.
3. Täytä sämpylät lihalla ja kasviksilla.
Vinkki!
Tee normaali puolen litran sämpylätaikina, mutta lisää joukkoon 4 dl raastettua porkkanaa ja kolme ruokalusikallista Dansukker Leipäsiirappia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?