Ainekset
2 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
3 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 rkl piparkakkumaustetta
(4 tähtianista)
5 dl huoneenlämpöistä piimää
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1 kg vehnähiivaleipäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 ½ dl appelsiinimehua
2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Pinnalle
½ dl Dansukker Leipäsiirappia
2 rkl vettä
Ohjeet
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos ja kaada joukkoon huoneenlämpöinen piimä. Lisää kädenlämpöä hieman kuumempaan liemeen puhtaaksi pestyn appelsiinin raastettu kuori. Poista liemestä kokonaiset tähtianikset.
Mittaa jauhot ja hiiva kulhoon. Sekoita joukkoon lämmin piimäseos, appelsiinimehu ja rasva. Alusta pehmeähkö taikina. Anna kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina kolmeksi palaksi. Muovaa palat leivinpöydällä pitkänomaisiksi ja aseta kartonkisiin leipävuokiin. Kohota hetki ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.
Vinkki!
Kartongista valmistetuissa leipävuoissa leivän voi antaa vaikka joululahjaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?