Ainekset
2 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
3 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 rkl piparkakkumaustetta
(4 tähtianista)
5 dl huoneenlämpöistä piimää
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1 kg vehnähiivaleipäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 ½ dl appelsiinimehua
2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Pinnalle
½ dl Dansukker Leipäsiirappia
2 rkl vettä
Ohjeet
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos ja kaada joukkoon huoneenlämpöinen piimä. Lisää kädenlämpöä hieman kuumempaan liemeen puhtaaksi pestyn appelsiinin raastettu kuori. Poista liemestä kokonaiset tähtianikset.
Mittaa jauhot ja hiiva kulhoon. Sekoita joukkoon lämmin piimäseos, appelsiinimehu ja rasva. Alusta pehmeähkö taikina. Anna kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina kolmeksi palaksi. Muovaa palat leivinpöydällä pitkänomaisiksi ja aseta kartonkisiin leipävuokiin. Kohota hetki ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.
Vinkki!
Kartongista valmistetuissa leipävuoissa leivän voi antaa vaikka joululahjaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!