Ainekset
2 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
3 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 rkl piparkakkumaustetta
(4 tähtianista)
5 dl huoneenlämpöistä piimää
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1 kg vehnähiivaleipäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 ½ dl appelsiinimehua
2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Pinnalle
½ dl Dansukker Leipäsiirappia
2 rkl vettä
Ohjeet
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos ja kaada joukkoon huoneenlämpöinen piimä. Lisää kädenlämpöä hieman kuumempaan liemeen puhtaaksi pestyn appelsiinin raastettu kuori. Poista liemestä kokonaiset tähtianikset.
Mittaa jauhot ja hiiva kulhoon. Sekoita joukkoon lämmin piimäseos, appelsiinimehu ja rasva. Alusta pehmeähkö taikina. Anna kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina kolmeksi palaksi. Muovaa palat leivinpöydällä pitkänomaisiksi ja aseta kartonkisiin leipävuokiin. Kohota hetki ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.
Vinkki!
Kartongista valmistetuissa leipävuoissa leivän voi antaa vaikka joululahjaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.