Makea karpaloleipä

2 ½ tuntia
Ruisjuhoa sisältävä leipä maustetaan omenasoseella, siirapilla, piparkakkumausteella ja kuivatuilla karpaloilla.
Makea karpaloleipä
Arvioi: (34kpl)

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 2 dl omenasosetta
  • 1 1⁄2 dl Dansukker Leipäsiirappia
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl öljyä
  • noin 10 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3–4 dl ruisjauhoja
  • 2 dl kuivattuja karpaloita

Pinnalle

  • 1⁄2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 rkl vettä

Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeähkö taikina ja anna sen kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.

Vaivaa taikinasta jauhotetulla leivinalustalla ilmakuplat ja leivo kaksi pyöreää limppua. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota vielä noin 20 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele leivät paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Reseptin on laatinut

Dansukker