Ainekset
1 pkt (330 g) Dansukker Kanelisokeria
4 (720 g) isoa omenaa
2 limettiä
250 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
3 ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Omenoille
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
25 g jääkaappikylmää voita tai margariinia
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Leikkaa kuoritut ja poratut omenat sentin viipaleiksi. Ota pyöreät kantaviipaleet ja raasta ne karkeaksi. Laita tasakokoiset omenaviipaleet laakeaan pannuun. Ripottele 1 dl kanelisokeria päälle ja valuta limetin puolikkaista puristettu mehu (¾ dl) pannuun. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpötila minimiin ja kypsennä 2–3 minuuttia. Kääntele omenaviipaleita pari kertaa kypsennyksen aikana. Jäähdytä.
2. Valmista kakkutaikina huoneenlämpöisistä aineksista. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 26–28 cm) ja voitele vuoan reuna.
3. Vaahdota rasva ja loput kanelisokerista. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten, rasva-kanelisokerivaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Pyöräytä karkea omenaraaste viimeisenä taikinaan lastalla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle limittäin. Sekoita pannussa oleva liemi ja siirappi keskenään ja valuta se omenaviipaleille. Höylää rasva ohuiksi lastuiksi omenaviipaleille.
4. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa. Jäähdytä, siivilöi pinnalle ohut kerros tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Voit tehdä kakun jo paria päivää etukäteen, säilytä jääkaapissa. Kakku sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Vinkki!
Valmista kakku levynä (24 palaa):
levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (n. 32 x 42 cm). Käytä täytteeseen 5 omenaa (900 g). Paista 180 °C noin 30 min.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!