Maistuva kaneli-omenakakku (gluteeniton)

Omena-aikaan leivotaan kanelinmakuista kakkua gluteenittomasti pyöreään vuokaan tai levykakkuna.

16 palaa

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 pkt (330 g) Dansukker Kanelisokeria
4 (720 g) isoa omenaa
2 limettiä
250 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
3 ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Omenoille
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
25 g jääkaappikylmää voita tai margariinia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria 

Ohjeet

1. Leikkaa kuoritut ja poratut omenat sentin viipaleiksi. Ota pyöreät kantaviipaleet ja raasta ne karkeaksi. Laita tasakokoiset omenaviipaleet laakeaan pannuun. Ripottele 1 dl kanelisokeria päälle ja valuta limetin puolikkaista puristettu mehu (¾ dl) pannuun. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpötila minimiin ja kypsennä 2–3 minuuttia. Kääntele omenaviipaleita pari kertaa kypsennyksen aikana. Jäähdytä.

2. Valmista kakkutaikina huoneenlämpöisistä aineksista. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 26–28 cm) ja voitele vuoan reuna.

3. Vaahdota rasva ja loput kanelisokerista. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten, rasva-kanelisokerivaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Pyöräytä karkea omenaraaste viimeisenä taikinaan lastalla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle limittäin. Sekoita pannussa oleva liemi ja siirappi keskenään ja valuta se omenaviipaleille. Höylää rasva ohuiksi lastuiksi omenaviipaleille.

4. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa. Jäähdytä, siivilöi pinnalle ohut kerros tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Voit tehdä kakun jo paria päivää etukäteen, säilytä jääkaapissa. Kakku sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Vinkki!
Valmista kakku levynä (24 palaa):
levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (n. 32 x 42 cm). Käytä täytteeseen 5 omenaa (900 g). Paista 180 °C noin 30 min.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.