Madeiran taatelikakku

Jouluinen taatelikakku saa mehevää makua madeirasta ja fariinisokerista.

1 1/2–2 l:n kakkuvuoka

PT1H

1½ tuntia

Arviot (45 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
125 g (noin 2 dl) Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 dl madeiraa
175 g margariinia tai voita
3 kananmunan keltuaista
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 kananmunan valkuaista
Koristeluun

Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Pilko taatelit ja pane palat, fariinisokeri ja madeira kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.

Pilko rasva sekoituskulhoon, lisää keltuaiset ja kaada kuuma taatelihillo päälle koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa seos kuohkeaksi ja lisää jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto taikinaan kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista.

Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?