Madeiran taatelikakku

Jouluinen taatelikakku saa mehevää makua madeirasta ja fariinisokerista.

1 1/2–2 l:n kakkuvuoka

PT1H

1½ tuntia

Arviot (45 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
125 g (noin 2 dl) Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 dl madeiraa
175 g margariinia tai voita
3 kananmunan keltuaista
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 kananmunan valkuaista
Koristeluun

Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Pilko taatelit ja pane palat, fariinisokeri ja madeira kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.

Pilko rasva sekoituskulhoon, lisää keltuaiset ja kaada kuuma taatelihillo päälle koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa seos kuohkeaksi ja lisää jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto taikinaan kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista.

Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.