Macarons

Macarons eli pienet ranskalaiset mantelileivokset leivotaan mantelijauhoista, tomusokerista ja italialaisesta marengista. Täytä leivonnaiset makusi mukaan.

80–100 kpl riippuen koosta

1½ tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

300 g mantelijauhoja

300 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

110 g kananmunan valkuaisia

(elintarvikeväriä värjäämiseen, esim. punainen ja keltainen)

 

300 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

100 g vettä

 

30 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

110 g kananmunan valkuaisia

 

Ohjeet

On hyvä, jos kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä, kun alat valmistaa macaronseja.

Jos sinulla on karkeita mantelijauhoja, jauha ne vielä tehosekoittimella hienommaksi. Yhdistä mantelijauhot ja tomusokeri. Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon. Sekoita joukkoon valkuaiset (ja haluamasi elintarvikeväri).

Sekoita kattilassa 300 g sokeria ja 100 g vettä ja kuumenna 110-asteiseksi. Ala nyt vaahdottaa kevyesti 30 g sokeria ja 110 g valkuaisia yleiskoneen kulhossa. Kaada 121-asteiseksi lämmennyt sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana, kun valkuaisvaahto on kuohkeaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt noin 45-asteiseksi. Kääntele massa sitten mantelijauhoseokseen. Kääntele taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa.

Pursota massasta pyöreällä tyllalla tasakokoisia pyörylöitä (halkaisija 1,5–2 cm) uunipellille silikonialustalle tai leivinpaperille. Kopauta peltiä pöytää vasten. Anna pyörylöiden pinnan kuorettua n. 15 minuuttia ennen paistamista. Paista 130-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia. Jäähdytä, irrota varovasti alustasta ja täytä.

Käytä macarons-täytteinä esimerkiksi hilloa, marmeladia, lemon curdia, voikreemiä tai suklaaganachea.

 

Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.