Ainekset
300 g mantelijauhoja
300 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
110 g kananmunan valkuaisia
(elintarvikeväriä värjäämiseen, esim. punainen ja keltainen)
300 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
100 g vettä
30 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
110 g kananmunan valkuaisia
Ohjeet
On hyvä, jos kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä, kun alat valmistaa macaronseja.
Jos sinulla on karkeita mantelijauhoja, jauha ne vielä tehosekoittimella hienommaksi. Yhdistä mantelijauhot ja tomusokeri. Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon. Sekoita joukkoon valkuaiset (ja haluamasi elintarvikeväri).
Sekoita kattilassa 300 g sokeria ja 100 g vettä ja kuumenna 110-asteiseksi. Ala nyt vaahdottaa kevyesti 30 g sokeria ja 110 g valkuaisia yleiskoneen kulhossa. Kaada 121-asteiseksi lämmennyt sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana, kun valkuaisvaahto on kuohkeaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt noin 45-asteiseksi. Kääntele massa sitten mantelijauhoseokseen. Kääntele taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa.
Pursota massasta pyöreällä tyllalla tasakokoisia pyörylöitä (halkaisija 1,5–2 cm) uunipellille silikonialustalle tai leivinpaperille. Kopauta peltiä pöytää vasten. Anna pyörylöiden pinnan kuorettua n. 15 minuuttia ennen paistamista. Paista 130-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia. Jäähdytä, irrota varovasti alustasta ja täytä.
Käytä macarons-täytteinä esimerkiksi hilloa, marmeladia, lemon curdia, voikreemiä tai suklaaganachea.
Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.