Macarons

Macarons eli pienet ranskalaiset mantelileivokset leivotaan mantelijauhoista, tomusokerista ja italialaisesta marengista. Täytä leivonnaiset makusi mukaan.

80–100 kpl riippuen koosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (21 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g mantelijauhoja

300 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

110 g kananmunan valkuaisia

(elintarvikeväriä värjäämiseen, esim. punainen ja keltainen)

 

300 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

100 g vettä

 

30 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

110 g kananmunan valkuaisia

 

Ohjeet

On hyvä, jos kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä, kun alat valmistaa macaronseja.

Jos sinulla on karkeita mantelijauhoja, jauha ne vielä tehosekoittimella hienommaksi. Yhdistä mantelijauhot ja tomusokeri. Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon. Sekoita joukkoon valkuaiset (ja haluamasi elintarvikeväri).

Sekoita kattilassa 300 g sokeria ja 100 g vettä ja kuumenna 110-asteiseksi. Ala nyt vaahdottaa kevyesti 30 g sokeria ja 110 g valkuaisia yleiskoneen kulhossa. Kaada 121-asteiseksi lämmennyt sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana, kun valkuaisvaahto on kuohkeaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt noin 45-asteiseksi. Kääntele massa sitten mantelijauhoseokseen. Kääntele taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa.

Pursota massasta pyöreällä tyllalla tasakokoisia pyörylöitä (halkaisija 1,5–2 cm) uunipellille silikonialustalle tai leivinpaperille. Kopauta peltiä pöytää vasten. Anna pyörylöiden pinnan kuorettua n. 15 minuuttia ennen paistamista. Paista 130-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia. Jäähdytä, irrota varovasti alustasta ja täytä.

Käytä macarons-täytteinä esimerkiksi hilloa, marmeladia, lemon curdia, voikreemiä tai suklaaganachea.

 

Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.