Macarons

Macarons eli pienet ranskalaiset mantelileivokset leivotaan mantelijauhoista, tomusokerista ja italialaisesta marengista. Täytä leivonnaiset makusi mukaan.

80–100 kpl riippuen koosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (21 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g mantelijauhoja

300 g Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

110 g kananmunan valkuaisia

(elintarvikeväriä värjäämiseen, esim. punainen ja keltainen)

 

300 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

100 g vettä

 

30 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

110 g kananmunan valkuaisia

 

Ohjeet

On hyvä, jos kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä, kun alat valmistaa macaronseja.

Jos sinulla on karkeita mantelijauhoja, jauha ne vielä tehosekoittimella hienommaksi. Yhdistä mantelijauhot ja tomusokeri. Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon. Sekoita joukkoon valkuaiset (ja haluamasi elintarvikeväri).

Sekoita kattilassa 300 g sokeria ja 100 g vettä ja kuumenna 110-asteiseksi. Ala nyt vaahdottaa kevyesti 30 g sokeria ja 110 g valkuaisia yleiskoneen kulhossa. Kaada 121-asteiseksi lämmennyt sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana, kun valkuaisvaahto on kuohkeaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt noin 45-asteiseksi. Kääntele massa sitten mantelijauhoseokseen. Kääntele taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa.

Pursota massasta pyöreällä tyllalla tasakokoisia pyörylöitä (halkaisija 1,5–2 cm) uunipellille silikonialustalle tai leivinpaperille. Kopauta peltiä pöytää vasten. Anna pyörylöiden pinnan kuorettua n. 15 minuuttia ennen paistamista. Paista 130-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia. Jäähdytä, irrota varovasti alustasta ja täytä.

Käytä macarons-täytteinä esimerkiksi hilloa, marmeladia, lemon curdia, voikreemiä tai suklaaganachea.

 

Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?