Luumutäytteinen kalkkunanrinta

Luumuilla täytetty kalkkunan rinta tarjotaan joulupöydässä karamellisoitujen juuresten kera.

6 annosta

2 tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

1 (1–1,3 kg) kalkkunan rintapala
1 tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria

Täyte
1 iso punasipuli
4–5 tuoretta luumua
1–2 vihreää chiliä tai jalapenoa
1 (luomu)sitruuna
2 rkl öljyä
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl rusinoita
¾ tl suolaa

sitomiseen paistinarua ja kääreeksi alumiinifoliota

viimeistelyyn voita ja öljyä

Ohjeet

Leikkaa kalkkunan rintapala parilla pitkittäisviillolla levymäiseksi ja nuiji levy kevyesti. Mausta levy suolalla ja pippurilla. Jos käytät miedosti suolattua kalkkunanrintaa, vähennä suolan määrää.

Lohko kuorittu punasipuli ja pestyt luumut. Silppua chili tai jalapeno, raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori ohueksi raasteeksi, halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehu. Kuumenna öljy pannussa, kiehauta chilisilppu öljyssä, älä kuitenkaan ruskista ja lisää sipuli- sekä luumulohkot pannuun. Kypsennä noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää fariinisokeri kypsentämisen puolivälissä. Lisää lopuksi rusinat sekä sitruunankuoriraaste ja -mehu, mausta suolalla. Jäähdytä.

Levitä täyte kalkkunalevyn päälle ja rullaa levy. Sido rulla paistinarulla ja kääri se tiiviisti alumiinifolioon ja pyöritä päät kiinni karkkipaperin tapaan.

Siirrä kalkkunarulla uunivuokaan folion sauma ylöspäin. Kaada vuokaan kuumaa vettä rullan puoliväliin asti ja työnnä vuoka 175-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 45 minuuttia kunnes rullan sisälämpötila näyttää 60 astetta. Ota vuoka uunista, nosta kalkkunarulla vesihauteesta ja anna sen levätä kääreessään vielä noin 20 minuuttia.

Avaa kääre, säästä paistoliemi. Paista kalkkunarullaan kaunis väri voi-öljyseoksessa paistinpannussa. Poista naru ja leikkaa rulla viipaleiksi. Tarjoa karamellisoitujen juuresten kanssa.

Vinkki!
Valmista kastike kalkkunarullan paistoliemestä, kanaliemestä, mausteista ja karpalohillosta. Siivilöi kastike, saosta tärkkelyksellä ja mausta kermalla.

 

Karamellisoidut juurekset
6 annosta

3 kookasta porkkanaa
2 palsternakkaa
1 lanttu
6 keskikokoista perunaa
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
30 g voita sulatettuna
1 tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
1 ruukku lehtipersiljaa

Kuumenna uuni 200–225 asteeseen.

Leikkaa kuoritut juurekset rouheiksi lohkoiksi pitkittäin. Levitä lohkot voidellulle uunipannulle, valuta siirappi päälle ja ripottele mausteet pinnalle, sekoita kevyesti.

Työnnä pannu uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes juureslohkot ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Silppua päälle lehtipersiljaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.