Ainekset
1 (1–1,3 kg) kalkkunan rintapala
1 tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
Täyte
1 iso punasipuli
4–5 tuoretta luumua
1–2 vihreää chiliä tai jalapenoa
1 (luomu)sitruuna
2 rkl öljyä
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl rusinoita
¾ tl suolaa
sitomiseen paistinarua ja kääreeksi alumiinifoliota
viimeistelyyn voita ja öljyä
Ohjeet
Leikkaa kalkkunan rintapala parilla pitkittäisviillolla levymäiseksi ja nuiji levy kevyesti. Mausta levy suolalla ja pippurilla. Jos käytät miedosti suolattua kalkkunanrintaa, vähennä suolan määrää.
Lohko kuorittu punasipuli ja pestyt luumut. Silppua chili tai jalapeno, raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori ohueksi raasteeksi, halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehu. Kuumenna öljy pannussa, kiehauta chilisilppu öljyssä, älä kuitenkaan ruskista ja lisää sipuli- sekä luumulohkot pannuun. Kypsennä noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää fariinisokeri kypsentämisen puolivälissä. Lisää lopuksi rusinat sekä sitruunankuoriraaste ja -mehu, mausta suolalla. Jäähdytä.
Levitä täyte kalkkunalevyn päälle ja rullaa levy. Sido rulla paistinarulla ja kääri se tiiviisti alumiinifolioon ja pyöritä päät kiinni karkkipaperin tapaan.
Siirrä kalkkunarulla uunivuokaan folion sauma ylöspäin. Kaada vuokaan kuumaa vettä rullan puoliväliin asti ja työnnä vuoka 175-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 45 minuuttia kunnes rullan sisälämpötila näyttää 60 astetta. Ota vuoka uunista, nosta kalkkunarulla vesihauteesta ja anna sen levätä kääreessään vielä noin 20 minuuttia.
Avaa kääre, säästä paistoliemi. Paista kalkkunarullaan kaunis väri voi-öljyseoksessa paistinpannussa. Poista naru ja leikkaa rulla viipaleiksi. Tarjoa karamellisoitujen juuresten kanssa.
Vinkki!
Valmista kastike kalkkunarullan paistoliemestä, kanaliemestä, mausteista ja karpalohillosta. Siivilöi kastike, saosta tärkkelyksellä ja mausta kermalla.
Karamellisoidut juurekset
6 annosta
3 kookasta porkkanaa
2 palsternakkaa
1 lanttu
6 keskikokoista perunaa
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
30 g voita sulatettuna
1 tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
1 ruukku lehtipersiljaa
Kuumenna uuni 200–225 asteeseen.
Leikkaa kuoritut juurekset rouheiksi lohkoiksi pitkittäin. Levitä lohkot voidellulle uunipannulle, valuta siirappi päälle ja ripottele mausteet pinnalle, sekoita kevyesti.
Työnnä pannu uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes juureslohkot ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Silppua päälle lehtipersiljaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?