Luumutäytteinen kalkkunanrinta

Luumuilla täytetty kalkkunan rinta tarjotaan joulupöydässä karamellisoitujen juuresten kera.

6 annosta

2 tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

1 (1–1,3 kg) kalkkunan rintapala
1 tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria

Täyte
1 iso punasipuli
4–5 tuoretta luumua
1–2 vihreää chiliä tai jalapenoa
1 (luomu)sitruuna
2 rkl öljyä
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl rusinoita
¾ tl suolaa

sitomiseen paistinarua ja kääreeksi alumiinifoliota

viimeistelyyn voita ja öljyä

Ohjeet

Leikkaa kalkkunan rintapala parilla pitkittäisviillolla levymäiseksi ja nuiji levy kevyesti. Mausta levy suolalla ja pippurilla. Jos käytät miedosti suolattua kalkkunanrintaa, vähennä suolan määrää.

Lohko kuorittu punasipuli ja pestyt luumut. Silppua chili tai jalapeno, raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori ohueksi raasteeksi, halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehu. Kuumenna öljy pannussa, kiehauta chilisilppu öljyssä, älä kuitenkaan ruskista ja lisää sipuli- sekä luumulohkot pannuun. Kypsennä noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää fariinisokeri kypsentämisen puolivälissä. Lisää lopuksi rusinat sekä sitruunankuoriraaste ja -mehu, mausta suolalla. Jäähdytä.

Levitä täyte kalkkunalevyn päälle ja rullaa levy. Sido rulla paistinarulla ja kääri se tiiviisti alumiinifolioon ja pyöritä päät kiinni karkkipaperin tapaan.

Siirrä kalkkunarulla uunivuokaan folion sauma ylöspäin. Kaada vuokaan kuumaa vettä rullan puoliväliin asti ja työnnä vuoka 175-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 45 minuuttia kunnes rullan sisälämpötila näyttää 60 astetta. Ota vuoka uunista, nosta kalkkunarulla vesihauteesta ja anna sen levätä kääreessään vielä noin 20 minuuttia.

Avaa kääre, säästä paistoliemi. Paista kalkkunarullaan kaunis väri voi-öljyseoksessa paistinpannussa. Poista naru ja leikkaa rulla viipaleiksi. Tarjoa karamellisoitujen juuresten kanssa.

Vinkki!
Valmista kastike kalkkunarullan paistoliemestä, kanaliemestä, mausteista ja karpalohillosta. Siivilöi kastike, saosta tärkkelyksellä ja mausta kermalla.

 

Karamellisoidut juurekset
6 annosta

3 kookasta porkkanaa
2 palsternakkaa
1 lanttu
6 keskikokoista perunaa
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
30 g voita sulatettuna
1 tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
1 ruukku lehtipersiljaa

Kuumenna uuni 200–225 asteeseen.

Leikkaa kuoritut juurekset rouheiksi lohkoiksi pitkittäin. Levitä lohkot voidellulle uunipannulle, valuta siirappi päälle ja ripottele mausteet pinnalle, sekoita kevyesti.

Työnnä pannu uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes juureslohkot ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Silppua päälle lehtipersiljaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.