Luumurahkakakku - joulutäytekakut - Dansukker

Luumurahkakakku

15 annosta 3 tuntia
Jouluinen täytekakku täytetään kerma-vaniljarahkalla, luumumarmeladilla ja vaniljakastikkeella.
Luumurahkakakku
Arvioi: (23kpl)

Ainekset

  • margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen

Pohja

  • 4 munaa
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte 1 ja pinnalle

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 150 g luumumarmeladia
  • 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/4 prk punaisia cocktailkirsikoita

Täyte 2

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2 prk cocktailkirsikoita

Kostutus

  • 3-4 dl maitoa
  • 1 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1/4 prk cocktailkirsikoita
  • rusinoita
  • suklaarusinoita
  • manteleita tai pähkinöitä
  • marmeladimakeisia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 150–175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla vähintään tunti tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä.

Vaahdota kerma, lisää vaniljarahka, luumumarmeladi ja sokerit.

Vaahdota erikseen myös vaniljakastike, mausta vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet luumu-rahkaseoksesta ja ripottele pinnalle cocktailkirsikoita. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä päälle vaniljavaahtoa ja kirsikoita. Nosta pinnalle kakkulevy, kostuta ja levitä kuorrutteeksi loput luumurahkaseoksesta. Ripottele pinnalle rusinoita, suklaarusinoita, manteleita ja pähkinöitä. Koristele halutessasi marmeladimakeisilla.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;