Luumupullat

Luumumarmeladi ja kanelisokeri sopivat myös jouluisten täytepullien täytteeksi.

noin 25 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1/2 l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl kardemummaa
n. 13 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita tai margariinia
Välissä
n. 200 g luumumarmeladia
Dansukker Kanelisokeria
Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, ruokokidesokeri ja kardemumma. Alusta joukkoon jauhot. Lisää lopuksi taikinaan sulatettu rasva ja vaivaa, kunnes taikinasta muodostuu pehmoinen, pyöreä pallo. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois leivinalustalla. Kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle luumumarmeladi. Ripottele pinnalle vielä kanelisokeria. Kääri rullalle ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200–225 asteessa, kunnes pullat tuntuvat kevyiltä ja ne ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki!
Voit koristella pullat tomusokerista ja munanvalkuaisesta sekoitetulla tahnalla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?