Luumupullat jouluun - Dansukker

Luumupullat

noin 25 kpl 1 tunti
Luumumarmeladi ja kanelisokeri sopivat myös jouluisten täytepullien täytteeksi.
Luumupullat
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 1/2 l maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • n. 13 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sulatettua voita tai margariinia

Välissä

  • n. 200 g luumumarmeladia
  • Dansukker Kanelisokeria

Pinnalle

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, ruokokidesokeri ja kardemumma. Alusta joukkoon jauhot. Lisää lopuksi taikinaan sulatettu rasva ja vaivaa, kunnes taikinasta muodostuu pehmoinen, pyöreä pallo. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois leivinalustalla. Kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle luumumarmeladi. Ripottele pinnalle vielä kanelisokeria. Kääri rullalle ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200–225 asteessa, kunnes pullat tuntuvat kevyiltä ja ne ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki!
Voit koristella pullat tomusokerista ja munanvalkuaisesta sekoitetulla tahnalla.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;