Luumupaistos

noin 6 annosta 45 minuuttia
Hyödynnä syksyn hedelmäsatoa ja tee luumuista jälkiruoaksi herkullinen paistos.
Luumupaistos
Arvioi: (29kpl)

Ainekset

  • 1 1/2 litraa (750 g) luumuja
  • 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 125 g voita tai margariinia paloina
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa

Koristeluun

  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1 maustemitallinen kanelia

Huuhtele ja puolita luumut, poista kivet. Pane luumut uunivuokaan pyöreä puoli alaspäin. Sekoita fariini- ja vaniljasokeri keskenään ja ripottele seos luumujen päälle. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää rasva ja sekoita käsin murumaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan muna ja maito ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina nokareina luumujen päälle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita tomusokeri ja kaneli keskenään ja sirottele paistoksen päälle tarjolle tuotaessa.

Reseptin on laatinut

Dansukker