Ainekset
1 1/2 litraa (750 g) luumuja
3/4 dl Dansukker Fariinisokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
125 g voita tai margariinia paloina
1 kananmuna
1 dl maitoa
Koristeluun
1 rkl Dansukker Tomusokeria
1 maustemitallinen kanelia
Ohjeet
Huuhtele ja puolita luumut, poista kivet. Pane luumut uunivuokaan pyöreä puoli alaspäin. Sekoita fariini- ja vaniljasokeri keskenään ja ripottele seos luumujen päälle. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää rasva ja sekoita käsin murumaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan muna ja maito ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina nokareina luumujen päälle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita tomusokeri ja kaneli keskenään ja sirottele paistoksen päälle tarjolle tuotaessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.