Ainekset
1 1/2 litraa (750 g) luumuja
3/4 dl Dansukker Fariinisokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
125 g voita tai margariinia paloina
1 kananmuna
1 dl maitoa
Koristeluun
1 rkl Dansukker Tomusokeria
1 maustemitallinen kanelia
Ohjeet
Huuhtele ja puolita luumut, poista kivet. Pane luumut uunivuokaan pyöreä puoli alaspäin. Sekoita fariini- ja vaniljasokeri keskenään ja ripottele seos luumujen päälle. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää rasva ja sekoita käsin murumaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan muna ja maito ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina nokareina luumujen päälle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita tomusokeri ja kaneli keskenään ja sirottele paistoksen päälle tarjolle tuotaessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?