Ainekset
200 g kuivattuja luumuja
1 1/2–2 l vettä
n. 1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl vettä + 2 1/2 rkl perunajauhoja
Ohjeet
Laita luumut kattilaan veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti, tai kunnes luumut pehmenevät. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään ja lisää ne lopuksi höyryävään liemeen. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä. Tarkista maku.
Lisää halutessasi sokeria.
Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa luumukeiton, käytä puolet vähemmän perunajauhoja ja valmista muuten ohjeen mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?