Luomusima

Tee itse perinteistä vappusimaa luomuaineksista! Se on helppoa ja hauskaa. Luomufariinisokerilla siman maku on hieman miedompi ja pehmeämpi.

PT1H

1 vrk + n. 4–7 vrk

Arviot (2 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 l vettä
250 g Dansukker Luomufariinisokeria
250 g Dansukker Luomusokeria
1–2 luomusitruunan mehu
herneen kokoinen (halk. 7 mm) pala tuorehiivaa
Pullotukseen
luomusokeria, luomurusinoita

Ohjeet

1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.

2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk.

4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin, jätä ilmavara. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan*. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

5. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkit!

Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Luomufariinisokeria (500 g).

Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori hyvin pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa ja lisää kuumaan veteen sokereiden kanssa. Siivilöi sima ennen pullotusta.

Voit tehdä siman myös isoon astiaan (esim. ämpäri). Pane sokerit astian pohjalle ja kaada kuuma vesi päälle. Jatka reseptin mukaan.

*Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.