Luomusima luomufariinisokerilla - Dansukker

Luomusima

1 vrk + n. 4–7 vrk
Tee itse perinteistä vappusimaa luomuaineksista! Se on helppoa ja hauskaa. Luomufariinisokerilla siman maku on hieman miedompi ja pehmeämpi.
Luomusima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Luomufariinisokeria
  • 250 g Dansukker Luomusokeria
  • 1–2 luomusitruunan mehu
  • herneen kokoinen (halk. 7 mm) pala tuorehiivaa

Pullotukseen

  • luomusokeria, luomurusinoita

1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.

2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk.

4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin, jätä ilmavara. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan*. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

5. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkit!

Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Luomufariinisokeria (500 g).

Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori hyvin pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa ja lisää kuumaan veteen sokereiden kanssa. Siivilöi sima ennen pullotusta.

Voit tehdä siman myös isoon astiaan (esim. ämpäri). Pane sokerit astian pohjalle ja kaada kuuma vesi päälle. Jatka reseptin mukaan.

*Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;