Ainekset
4 l vettä
250 g Dansukker Luomufariinisokeria
250 g Dansukker Luomusokeria
1–2 luomusitruunan mehu
herneen kokoinen (halk. 7 mm) pala tuorehiivaa
Pullotukseen
luomusokeria, luomurusinoita
Ohjeet
1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.
2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk.
4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin, jätä ilmavara. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan*. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Vinkit!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Luomufariinisokeria (500 g).
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori hyvin pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa ja lisää kuumaan veteen sokereiden kanssa. Siivilöi sima ennen pullotusta.
Voit tehdä siman myös isoon astiaan (esim. ämpäri). Pane sokerit astian pohjalle ja kaada kuuma vesi päälle. Jatka reseptin mukaan.
*Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.