Lohivartaat

Lohivartaat sopivat vapun brunssille tai piknikille. Käytä dippikastikkeena valmista makeaa chilikastiketta tai tee itse kirpeän makea kastike.

8 annosta

PT1H

3 tuntia + 15 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg lohta fileenä
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta
1 limetin mehu tai ½ sitruunan mehu

Lisäksi
8 puista varrastikkua

Pinnalle
seesaminsiemeniä

Dippikastike
1 sitruunan mehu
2–3 cm pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Dansukker Fariinisokeria

Ohjeet

Leikkaa lohifilee nahattomaksi. Paloittele kala noin 4 cm:n paloiksi. Sekoita fariinisokeri, soijakastike ja limetti- tai sitruunamehu keskenään. Laita kalapalat kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Laita puiset varrastikut kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi.

Pujota kalapalat varrastikkuihin ja ripottele pinnalle hieman seesaminsiemeniä. Kypsennä pannulla, grillissä tai uunissa, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kala on vielä mehevää.

Valmista seuraksi halutessasi dippikastike.
Sekoita sitruunamehun joukkoon hienonnettua chilipaprikaa, valkosipulia ja fariinisokeria.

Tarjoa kalavartaat dippikastikkeen kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.