Lohivartaat dippikastikkeen kera - Dansukker

Lohivartaat

8 annosta 3 tuntia + 15 minuuttia
Lohivartaat sopivat vapun brunssille tai piknikille. Käytä dippikastikkeena valmista makeaa chilikastiketta tai tee itse kirpeän makea kastike.
Lohivartaat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg lohta fileenä
  • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limetin mehu tai ½ sitruunan mehu

Lisäksi

  • 8 puista varrastikkua

Pinnalle

  • seesaminsiemeniä

Dippikastike

  • 1 sitruunan mehu
  • 2–3 cm pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria

Leikkaa lohifilee nahattomaksi. Paloittele kala noin 4 cm:n paloiksi. Sekoita fariinisokeri, soijakastike ja limetti- tai sitruunamehu keskenään. Laita kalapalat kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Laita puiset varrastikut kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi.

Pujota kalapalat varrastikkuihin ja ripottele pinnalle hieman seesaminsiemeniä. Kypsennä pannulla, grillissä tai uunissa, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kala on vielä mehevää.

Valmista seuraksi halutessasi dippikastike.
Sekoita sitruunamehun joukkoon hienonnettua chilipaprikaa, valkosipulia ja fariinisokeria.

Tarjoa kalavartaat dippikastikkeen kanssa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;