Ainekset
3 liivatelehteä
2 dl kevytranskankermaa
200 g Philadelphia Light -tuorejuustoa
300 g keitettyä lohta
100 g kuorittuja katkarapuja
100 g mätiä
1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
2 rkl hienonnettua tilliä
1 dl hienoksi suikaloitua purjoa
1 tl paprikajauhetta
2 maustemitallista valkopippuria
Lisäksi
10 viipaletta kylmäsavulohta
30 katkarapua kuorineen
1 limetti
tilliä
salaatinlehtiä
Kastike
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl valkoviinietikkaa
2–3 tl Colman’s-sinappijauhetta
3 rkl rypsiöljyä
Ohjeet
Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Sekoita ranskankerma ja juusto tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon muut ainekset. Purista vesi käsin pois liivatelehdistä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivate ensin pieneen määrään lohiseosta, ennen kuin sekoitat sen koko seokseen. Sekoita hyvin. Jaa mousse 10 annosvuokaan. Pane jääkaappiin jähmettymään.
Aseta muutama salaatinlehti kullekin lautaselle ja kumoa mousse niiden päälle. Koristele lohisiivulla, katkaravuilla, limettiviipaleella ja tillinoksalla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää hieman kastiketta lautaselle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?