Lohi-parsasalaatti

Lohi ja parsa ovat keväinen makupariklassikko. Salaatti tarjotaan valkoviinisiirapin kera.

4 annosta

40 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

Valkoviinisiirappi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl valkoviiniä
½ dl viinietikkaa
Lohi
250 g tuoretta lohifileetä
3 tl merisuolahiutaleita
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
2 rkl hienoksi silputtua tilliä
Salaatti
4–8 vihreää parsatankoa
vettä, suolaa
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
1 pieni punasipuli
1 ruukku vesikrassia tai muutama salaatinlehti
Kastike
6–8 rkl valkoviinisiirappia

Ohjeet

Mittaa valkoviinisiirapin aineet kattilaan. Keitä nestettä haihduttaen 5–8 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi suoraan tarjoilulautasille. Sekoita suola, sokeri ja pippuri ja ripottele mausteseos ja tillisilppu lohiviipaleille. Pane lautaset noin 30 minuutiksi jääkaappiin.

Lyhennä parsatankoja tyvipäästä pari senttiä. Halutessasi voit kuoria parsatangot kuorimaveitsellä tai terävällä veitsellä raaputtaen nupusta tyveen päin.

Kuumenna vesi, suola ja sokeri laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja keitä parsoja 2–5 minuuttia, parsojen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.

Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja nosta valumaan talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.

Keitä 6 minuutin munat, jäähdytä ja kuori.

Kuutioi kuorittu punasipuli ja pese sekä linkoa vesikrassi tai salaatinlehdet. Viipaloi parsatangot ja halkaise nuput.

Aseta kananmunanpuolikkaat lohiviipaleille ja asettele loput salaattiaineet päälle.

Valuta valkoviinisiirappia päälle.

Nauti kivennäisveden, kuohu- tai valkoviinin kanssa.

Vinkki!
Valkoviinisiirappi säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.