Ainekset
Valkoviinisiirappi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl valkoviiniä
½ dl viinietikkaa
Lohi
250 g tuoretta lohifileetä
3 tl merisuolahiutaleita
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
2 rkl hienoksi silputtua tilliä
Salaatti
4–8 vihreää parsatankoa
vettä, suolaa
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
1 pieni punasipuli
1 ruukku vesikrassia tai muutama salaatinlehti
Kastike
6–8 rkl valkoviinisiirappia
Ohjeet
Mittaa valkoviinisiirapin aineet kattilaan. Keitä nestettä haihduttaen 5–8 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi suoraan tarjoilulautasille. Sekoita suola, sokeri ja pippuri ja ripottele mausteseos ja tillisilppu lohiviipaleille. Pane lautaset noin 30 minuutiksi jääkaappiin.
Lyhennä parsatankoja tyvipäästä pari senttiä. Halutessasi voit kuoria parsatangot kuorimaveitsellä tai terävällä veitsellä raaputtaen nupusta tyveen päin.
Kuumenna vesi, suola ja sokeri laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja keitä parsoja 2–5 minuuttia, parsojen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.
Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja nosta valumaan talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.
Keitä 6 minuutin munat, jäähdytä ja kuori.
Kuutioi kuorittu punasipuli ja pese sekä linkoa vesikrassi tai salaatinlehdet. Viipaloi parsatangot ja halkaise nuput.
Aseta kananmunanpuolikkaat lohiviipaleille ja asettele loput salaattiaineet päälle.
Valuta valkoviinisiirappia päälle.
Nauti kivennäisveden, kuohu- tai valkoviinin kanssa.
Vinkki!
Valkoviinisiirappi säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!