Lohi-parsasalaatti

Lohi ja parsa ovat keväinen makupariklassikko. Salaatti tarjotaan valkoviinisiirapin kera.

4 annosta

40 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Valkoviinisiirappi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl valkoviiniä
½ dl viinietikkaa
Lohi
250 g tuoretta lohifileetä
3 tl merisuolahiutaleita
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
2 rkl hienoksi silputtua tilliä
Salaatti
4–8 vihreää parsatankoa
vettä, suolaa
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
1 pieni punasipuli
1 ruukku vesikrassia tai muutama salaatinlehti
Kastike
6–8 rkl valkoviinisiirappia

Ohjeet

Mittaa valkoviinisiirapin aineet kattilaan. Keitä nestettä haihduttaen 5–8 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi suoraan tarjoilulautasille. Sekoita suola, sokeri ja pippuri ja ripottele mausteseos ja tillisilppu lohiviipaleille. Pane lautaset noin 30 minuutiksi jääkaappiin.

Lyhennä parsatankoja tyvipäästä pari senttiä. Halutessasi voit kuoria parsatangot kuorimaveitsellä tai terävällä veitsellä raaputtaen nupusta tyveen päin.

Kuumenna vesi, suola ja sokeri laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja keitä parsoja 2–5 minuuttia, parsojen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.

Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja nosta valumaan talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.

Keitä 6 minuutin munat, jäähdytä ja kuori.

Kuutioi kuorittu punasipuli ja pese sekä linkoa vesikrassi tai salaatinlehdet. Viipaloi parsatangot ja halkaise nuput.

Aseta kananmunanpuolikkaat lohiviipaleille ja asettele loput salaattiaineet päälle.

Valuta valkoviinisiirappia päälle.

Nauti kivennäisveden, kuohu- tai valkoviinin kanssa.

Vinkki!
Valkoviinisiirappi säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?