Linzin torttu - Dansukekr

Linzin torttu

12 annosta 1 tunti 10 minuuttia
Linzin torttu on kotoisin Itävallasta. Helppotekoinen torttu kätkee sisäänsä vadelmamarmeladia ja taikinassa maistuu manteli. Katso vadelmatortun ohje ja herkuttele!
Linzin torttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 6 dl mantelijauhetta
  • 1/2–1 tl kanelia

Täyte

  • 200–400 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Lisäksi

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.

Ota 1/3 taikinasta sivuun. Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vadelmamarmeladi.

Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pienempi taikina vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi ja ota taikinapyörällä suikaleita. Laita suikaleet piirakan päälle ristiin. Voitele rikotulla kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ripottele jäähtyneen tortun pinnalle tomusokeria.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kermavaahto kulhoon ja ripottele pinnalle ripaus kanelia. Tarjoa tortun seurana.

Vinkki!
Tee torttu pieniin annosvuokiin.

 

Torttuun sopii myös itse tehty vadelmamarmeladi, joka kannattaa valmistaa edellisenä päivänä:

500 g pakastevadelmia
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Laita osittain sulaneet vadelmat kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä vartti, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hyvin pestyyn lasipurkkiin.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;