Linzin torttu

Linzin torttu on kotoisin Itävallasta. Helppotekoinen torttu kätkee sisäänsä vadelmamarmeladia ja taikinassa maistuu manteli. Katso vadelmatortun ohje ja herkuttele!

12 annosta

PT1H10M
PT0M
Tortut

1 tunti 10 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia

2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

2 kananmunaa

3 ½ dl vehnäjauhoja

6 dl mantelijauhetta

1/2–1 tl kanelia

Täyte

200–400 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Lisäksi

2 dl kuohukermaa

2 rkl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

ripaus kanelia

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.

Ota 1/3 taikinasta sivuun. Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vadelmamarmeladi.

Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pienempi taikina vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi ja ota taikinapyörällä suikaleita. Laita suikaleet piirakan päälle ristiin. Voitele rikotulla kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ripottele jäähtyneen tortun pinnalle tomusokeria.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kermavaahto kulhoon ja ripottele pinnalle ripaus kanelia. Tarjoa tortun seurana.

Vinkki!
Tee torttu pieniin annosvuokiin.

 

Torttuun sopii myös itse tehty vadelmamarmeladi, joka kannattaa valmistaa edellisenä päivänä:

500 g pakastevadelmia
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Laita osittain sulaneet vadelmat kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä vartti, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hyvin pestyyn lasipurkkiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?