Ainekset
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
6 dl mantelijauhetta
1/2–1 tl kanelia
Täyte
200–400 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Lisäksi
2 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
ripaus kanelia
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.
Ota 1/3 taikinasta sivuun. Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vadelmamarmeladi.
Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pienempi taikina vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi ja ota taikinapyörällä suikaleita. Laita suikaleet piirakan päälle ristiin. Voitele rikotulla kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ripottele jäähtyneen tortun pinnalle tomusokeria.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kermavaahto kulhoon ja ripottele pinnalle ripaus kanelia. Tarjoa tortun seurana.
Vinkki!
Tee torttu pieniin annosvuokiin.
Torttuun sopii myös itse tehty vadelmamarmeladi, joka kannattaa valmistaa edellisenä päivänä:
500 g pakastevadelmia
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Laita osittain sulaneet vadelmat kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä vartti, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hyvin pestyyn lasipurkkiin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?