Linzin torttu

Linzin torttu on kotoisin Itävallasta. Helppotekoinen torttu kätkee sisäänsä vadelmamarmeladia ja taikinassa maistuu manteli. Katso vadelmatortun ohje ja herkuttele!

12 annosta

PT1H10M
PT0M
Tortut

1 tunti 10 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia

2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

2 kananmunaa

3 ½ dl vehnäjauhoja

6 dl mantelijauhetta

1/2–1 tl kanelia

Täyte

200–400 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Lisäksi

2 dl kuohukermaa

2 rkl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

ripaus kanelia

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.

Ota 1/3 taikinasta sivuun. Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vadelmamarmeladi.

Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pienempi taikina vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi ja ota taikinapyörällä suikaleita. Laita suikaleet piirakan päälle ristiin. Voitele rikotulla kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ripottele jäähtyneen tortun pinnalle tomusokeria.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kermavaahto kulhoon ja ripottele pinnalle ripaus kanelia. Tarjoa tortun seurana.

Vinkki!
Tee torttu pieniin annosvuokiin.

 

Torttuun sopii myös itse tehty vadelmamarmeladi, joka kannattaa valmistaa edellisenä päivänä:

500 g pakastevadelmia
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Laita osittain sulaneet vadelmat kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä vartti, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hyvin pestyyn lasipurkkiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.