Linzin torttu

Linzin torttu on kotoisin Itävallasta. Helppotekoinen torttu kätkee sisäänsä vadelmamarmeladia ja taikinassa maistuu manteli. Katso vadelmatortun ohje ja herkuttele!

12 annosta

PT1H10M
PT0M
Tortut

1 tunti 10 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia

2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

2 kananmunaa

3 ½ dl vehnäjauhoja

6 dl mantelijauhetta

1/2–1 tl kanelia

Täyte

200–400 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Lisäksi

2 dl kuohukermaa

2 rkl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

ripaus kanelia

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.

Ota 1/3 taikinasta sivuun. Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vadelmamarmeladi.

Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pienempi taikina vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi ja ota taikinapyörällä suikaleita. Laita suikaleet piirakan päälle ristiin. Voitele rikotulla kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ripottele jäähtyneen tortun pinnalle tomusokeria.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kermavaahto kulhoon ja ripottele pinnalle ripaus kanelia. Tarjoa tortun seurana.

Vinkki!
Tee torttu pieniin annosvuokiin.

 

Torttuun sopii myös itse tehty vadelmamarmeladi, joka kannattaa valmistaa edellisenä päivänä:

500 g pakastevadelmia
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Laita osittain sulaneet vadelmat kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä vartti, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hyvin pestyyn lasipurkkiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.