Limoncellojäädyke

12 annosta 15 minuuttia + 12 tuntia
Herkullinen jäädykejälkiruoka saa makunsa tuoreista sitruunoista ja italialaisesta Limoncello-sitruunalikööristä.
Limoncellojäädyke
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 2 luomusitruunaa
  • 1 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Taloussokeria
  • ¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl sitruunalikööriä (Limoncello)
  • 3–4 dl keksi-, suklaa- tai mariannerouhetta
  • mintunlehtiä

Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut.

Kaada sitruunamehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää sokeri, glukoosisiirappi, keltuaiset ja tärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, anna poreilla pari minuuttia. Kaada kiisseli sekoituskulhoon, peitä ja jäähdytä.

Vaahdota kuohukerma. Sekoita sitruunakiisseli ja limoncello ja lisää seos kermavaahtoon hyvin sekoittaen. Jätä desi keksi- tai karkkirouhetta koristeluun ja pyöräytä loput rouheesta huolettomasti joukkoon.

Kaada seos pakastimen kestävään vuokaan, peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään yön yli.

Kastele vuoka kiehuvan kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Ripottele loput keksimurut jäädykkeen reunoille ja päälle. Koristele mintunlehdillä.

Vinkki!
Silikonivuokaa ei tarvitse kastaa kuumaan veteen jäädykettä kumottaessa.

Vinkki!
Halutessasi tarjoa jäädykkeen lisänä mansikkakastiketta. (Tee kastike soseuttamalla pakastemansikoita ja makeuta tomusokerilla maun mukaan).

Reseptin on laatinut

Dansukker