Limoncellojäädyke

Herkullinen jäädykejälkiruoka saa makunsa tuoreista sitruunoista ja italialaisesta Limoncello-sitruunalikööristä.

12 annosta

15 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (86 kpl)

Ainekset

2 luomusitruunaa
1 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Taloussokeria
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 kananmunan keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
5 dl kuohukermaa
1 dl sitruunalikööriä (Limoncello)
3–4 dl keksi-, suklaa- tai mariannerouhetta
mintunlehtiä

Ohjeet

Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut.

Kaada sitruunamehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää sokeri, glukoosisiirappi, keltuaiset ja tärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, anna poreilla pari minuuttia. Kaada kiisseli sekoituskulhoon, peitä ja jäähdytä.

Vaahdota kuohukerma. Sekoita sitruunakiisseli ja limoncello ja lisää seos kermavaahtoon hyvin sekoittaen. Jätä desi keksi- tai karkkirouhetta koristeluun ja pyöräytä loput rouheesta huolettomasti joukkoon.

Kaada seos pakastimen kestävään vuokaan, peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään yön yli.

Kastele vuoka kiehuvan kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Ripottele loput keksimurut jäädykkeen reunoille ja päälle. Koristele mintunlehdillä.

Vinkki!
Silikonivuokaa ei tarvitse kastaa kuumaan veteen jäädykettä kumottaessa.

Vinkki!
Halutessasi tarjoa jäädykkeen lisänä mansikkakastiketta. (Tee kastike soseuttamalla pakastemansikoita ja makeuta tomusokerilla maun mukaan).

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.