Limettirosetit

Perinteisten rosettien valmistuksessa tarvitaan rosettirauta, joka kastetaan ensin taikinaan ja nostetaan sitten kuumaan öljyyn.

noin 45 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 ½ dl täysmaitoa
2 kananmunaa
2 rkl olutta tai kivennäisvettä

Paistamiseen

½ l auringonkukka- tai rypsiöljyä

Pinnalle

2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 luomuappelsiinin, -sitruunan tai 2 -limetin raastettu kuori

Ohjeet

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita sitten maito, munat ja olut tai kivennäisvesi keskenään toisessa astiassa. Yhdistä ja sekoita ainekset keskenään taikinaksi.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lämmitä rosettirautaa kuumassa öljyssä ja kasta kuuma rauta kevyesti taikinaan. Kun taikina on tarttunut rautaan, nosta rauta kuumaan öljyyn.

3. Nosta kypsät rosetit talouspaperilla vuorattuun, laakeaan astiaan valumaan ja siirrä tarjoiluastiaan.

4. Mittaa sitrushedelmien kuoriraaste sokerin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä maustesokeriksi. Ripottele sokeria roseteille.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.