Limettirosetit vappuun - Dansukker

Limettirosetit

noin 45 kpl 1 tunti
Perinteisten rosettien valmistuksessa tarvitaan rosettirauta, joka kastetaan ensin taikinaan ja nostetaan sitten kuumaan öljyyn.
Limettirosetit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl olutta tai kivennäisvettä

Paistamiseen

  • ½ l auringonkukka- tai rypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 luomuappelsiinin, -sitruunan tai 2 -limetin raastettu kuori

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita sitten maito, munat ja olut tai kivennäisvesi keskenään toisessa astiassa. Yhdistä ja sekoita ainekset keskenään taikinaksi.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lämmitä rosettirautaa kuumassa öljyssä ja kasta kuuma rauta kevyesti taikinaan. Kun taikina on tarttunut rautaan, nosta rauta kuumaan öljyyn.

3. Nosta kypsät rosetit talouspaperilla vuorattuun, laakeaan astiaan valumaan ja siirrä tarjoiluastiaan.

4. Mittaa sitrushedelmien kuoriraaste sokerin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä maustesokeriksi. Ripottele sokeria roseteille.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;