Limetti-porkkanakakku

Rapsakat unikonsiemenet ja herkullinen limetinmakuinen tuorejuustokuorrutus kruunaavat tämän mehevän porkkanakakun.

noin 15 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 ¼ dl öljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
n. ½ tl suolaa
1 ½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 rkl unikonsiemeniä
3 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
Kuorrutus
150 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ luomulimetin raastettu kuori
1 rkl limettimehua
Koristeluun
limetinkuoriraastetta
unikonsiemeniä

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 25 x 18 cm:n kokoinen uunivuoka.

Vaahdota kananmunat, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella ja unikonsiemenillä.

Vinkki!
Kokeile porkkanan sijasta raastettua kesäkurpitsaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?