Limetti-porkkanakakku - Dansukker

Limetti-porkkanakakku

noin 15 palaa 1½ tuntia
Rapsakat unikonsiemenet ja herkullinen limetinmakuinen tuorejuustokuorrutus kruunaavat tämän mehevän porkkanakakun.
Limetti-porkkanakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 ¼ dl öljyä
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • n. ½ tl suolaa
  • 1 ½ tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 3 dl porkkanaa hienoksi raastettuna

Kuorrutus

  • 150 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
  • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
  • ½ luomulimetin raastettu kuori
  • 1 rkl limettimehua

Koristeluun

  • limetinkuoriraastetta
  • unikonsiemeniä

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 25 x 18 cm:n kokoinen uunivuoka.

Vaahdota kananmunat, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella ja unikonsiemenillä.

Vinkki!
Kokeile porkkanan sijasta raastettua kesäkurpitsaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;