Ainekset
2 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 ¼ dl öljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
n. ½ tl suolaa
1 ½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 rkl unikonsiemeniä
3 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
Kuorrutus
150 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ luomulimetin raastettu kuori
1 rkl limettimehua
Koristeluun
limetinkuoriraastetta
unikonsiemeniä
Ohjeet
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 25 x 18 cm:n kokoinen uunivuoka.
Vaahdota kananmunat, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella ja unikonsiemenillä.
Vinkki!
Kokeile porkkanan sijasta raastettua kesäkurpitsaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.