Ainekset
2 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 ¼ dl öljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
n. ½ tl suolaa
1 ½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 rkl unikonsiemeniä
3 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
Kuorrutus
150 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ luomulimetin raastettu kuori
1 rkl limettimehua
Koristeluun
limetinkuoriraastetta
unikonsiemeniä
Ohjeet
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 25 x 18 cm:n kokoinen uunivuoka.
Vaahdota kananmunat, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella ja unikonsiemenillä.
Vinkki!
Kokeile porkkanan sijasta raastettua kesäkurpitsaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?