Limetti-porkkanakakku

Rapsakat unikonsiemenet ja herkullinen limetinmakuinen tuorejuustokuorrutus kruunaavat tämän mehevän porkkanakakun.

noin 15 palaa

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 ¼ dl öljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
n. ½ tl suolaa
1 ½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 rkl unikonsiemeniä
3 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
Kuorrutus
150 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
½ luomulimetin raastettu kuori
1 rkl limettimehua
Koristeluun
limetinkuoriraastetta
unikonsiemeniä

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 25 x 18 cm:n kokoinen uunivuoka.

Vaahdota kananmunat, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella ja unikonsiemenillä.

Vinkki!
Kokeile porkkanan sijasta raastettua kesäkurpitsaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.