Lime-chilisima vappuun - Dansukker

Lime-chilisima

4 l simaa vrk + n. viikko
Ruokokidesokerilla valmistettu sima saa uutta makua limeteistä ja chilistä.
Lime-chilisima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 litraa vettä
  • 500 g Dansukker Ruokokidesokeria
  • 4 limettiä (2 limetin kuoriraaste)
  • 1 chili
  • 1 sitruuna
  • nokare tuorehiivaa
  • rusinoita ja Dansukker Taloussokeria

1. Pese limetit kunnolla. Raasta kuori ja purista limettimehu. Pese chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Mittaa sokerit, limettimehu, chili sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
4. Kaada päälle sokeriliemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
5. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni nokare hiivaa.
6. Sekoita, peittele tuorekelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
7. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina.
8. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.

Vinkki!
Nauti sima churrojen kanssa.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker


;