Lime-chilisima

Ruokokidesokerilla valmistettu sima saa uutta makua limeteistä ja chilistä.

4 l simaa

vrk + n. viikko

Arviot (1 kpl)

Ainekset

4 litraa vettä
500 g Dansukker Ruokokidesokeria
4 limettiä (2 limetin kuoriraaste)
1 chili
1 sitruuna
nokare tuorehiivaa
rusinoita ja Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Pese limetit kunnolla. Raasta kuori ja purista limettimehu. Pese chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Mittaa sokerit, limettimehu, chili sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
4. Kaada päälle sokeriliemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
5. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni nokare hiivaa.
6. Sekoita, peittele tuorekelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
7. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina.
8. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.

Vinkki!
Nauti sima churrojen kanssa.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.