Lime-basilikasima

vrk + n. viikko
Kotitekoista simaa ei voita mikään! Tänä vuonna sima maustetaan kevään inspiroimana raikkaasti limetillä ja basilikalla.
Lime-basilikasima
Arvioi: (113kpl)

Ainekset

  • 1 dl limetin mehua (n. 3–4 limettiä)
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 + 2 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • herneenkokoinen pala tuorehiivaa

Pulloihin

  • sokeria
  • rusinoita

1. Purista mehu limeteistä. Huuhtele basilikan lehdet huolellisesti kylmällä vedellä.

2. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää joukkoon sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä.

3. Leikkaa tai revi basilikan lehdet muutamaan osaan, ja lisää ne limettimehun kanssa kattilaan.

4. Kun sima on kädenlämpöistä, ota kattilasta noin 1 dl simaa ja sekoita siihen hiiva. Kaada sima-hiivaseos takaisin kattilaan ja sekoita hyvin. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä kannen alla noin vuorokauden ajan.

5. Laita puhtaisiin pulloihin 1 tl sokeria simalitraa kohden, ja halutessasi muutama rusina. Siivilöi basilika pois, pullota sima ja pane jääkaappiin. Sima valmistuu noin viikossa.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.

Siman tarjoiluvinkki: Minttu-sitruunaruohomocktail

Reseptin on laatinut

Dansukker