Ainekset
1 dl limetin mehua (n. 3–4 limettiä)
1 ruukku basilikaa
2 + 2 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
Pulloihin
sokeria
rusinoita
Ohjeet
1. Purista mehu limeteistä. Huuhtele basilikan lehdet huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää joukkoon sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä.
3. Leikkaa tai revi basilikan lehdet muutamaan osaan, ja lisää ne limettimehun kanssa kattilaan.
4. Kun sima on kädenlämpöistä, ota kattilasta noin 1 dl simaa ja sekoita siihen hiiva. Kaada sima-hiivaseos takaisin kattilaan ja sekoita hyvin. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä kannen alla noin vuorokauden ajan.
5. Laita puhtaisiin pulloihin 1 tl sokeria simalitraa kohden, ja halutessasi muutama rusina. Siivilöi basilika pois, pullota sima ja pane jääkaappiin. Sima valmistuu noin viikossa.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.
Siman tarjoiluvinkki: Minttu-sitruunaruohomocktail
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!