Ainekset
1 dl limetin mehua (n. 3–4 limettiä)
1 ruukku basilikaa
2 + 2 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
Pulloihin
sokeria
rusinoita
Ohjeet
1. Purista mehu limeteistä. Huuhtele basilikan lehdet huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää joukkoon sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä.
3. Leikkaa tai revi basilikan lehdet muutamaan osaan, ja lisää ne limettimehun kanssa kattilaan.
4. Kun sima on kädenlämpöistä, ota kattilasta noin 1 dl simaa ja sekoita siihen hiiva. Kaada sima-hiivaseos takaisin kattilaan ja sekoita hyvin. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä kannen alla noin vuorokauden ajan.
5. Laita puhtaisiin pulloihin 1 tl sokeria simalitraa kohden, ja halutessasi muutama rusina. Siivilöi basilika pois, pullota sima ja pane jääkaappiin. Sima valmistuu noin viikossa.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.
Siman tarjoiluvinkki: Minttu-sitruunaruohomocktail
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.