Lihapiirakat

1 iso tai 20 pientä 1 tunti 45 minuuttia
Leivo tällä ohjeella yksi iso jauhelihapiirakka tai 20 pientä lihapiirakkaa.
Lihapiirakat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 200 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 muna
  • n. 6 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 dl juustoraastetta

Täyte

  • 500 g jauhelihaa
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl rasvaa

Voiteluun

  • muna

1. Sekoita maito, rasva ja muna kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, siirappi ja juustoraaste. Vaivaa sileäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä muovipussissa kylmässä 30 minuuttia.

2. Ruskista jauheliha ja sipuli rasvassa. Lisää mausteet, valkosipuli ja tomaattipyree. Anna seoksen jäähtyä.

3. Kaulitse taikina leivinpöydällä 35 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte levyn toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli päälle. Paina reunat yhteen haarukalla. Leikkaa ylimääräinen taikina pois reunasta. Laita piirakka kylmään vähintään 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

4. Voitele piirakka vatkatulla munalla ja paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Jos haluat tehdä pieniä lihapiirakoita, leikkaa kaulittu taikinalevy 20:een neliön muotoiseen palaan, ja jaa täyte niiden päälle. Paina pienten piirakoiden reunat yhteen samalla tavalla kuin ison piirakan reunat ja paista niitä 8–10 minuuttia 250 asteessa.

Reseptin on laatinut

Dansukker