Lettupyramidi

Kokoa pyramidi omenaraasteella täytetyistä letuista ja nauti kermavaahdon ja Vaalean Luomusiirapin kera.

4–5 annosta

PT55M

50 min

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lettutaikina
2 ¼ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 ½ tl kanelia
4 dl vichyä
2 kananmunaa
1 (n. 175 g) keskikokoinen omena kuorittuna ja raastettuna
Paistamiseen
50 g voita tai margariinia
Täyte
2 (n. 350 g) keskikokoista omenaa kuorittuna ja raastettuna
¼ sitruunaa
Tarjoiluun
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Mittaa lettutaikinan kuivat aineet kulhoon. Lisää vichy ja sekoita sileäksi. Lisää kananmunat ja omenaraaste joukkoon. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. 

Mausta täytteen omenaraaste sitruunasta puristetulla mehulla.

Paista taikina halkaisijaltaan noin 18 cm:n letuiksi. (Annoksesta tulee 12 lettua, pyramidiin tarvitset 10 lettua.) Siirrä valmiit letut esim. leivinpaperin päälle ja täytä ne karkeaksi raastetulla omenalla ja rullaa pötköiksi. Kokoa pötköt tarjoiluvadille pyramidin muotoon.

Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermavaahtokiharoita juuri ennen tarjoamista  lettupyramidiin ja valuta vaaleaa luomusiirappia päälle.

Vinkki!
Tarjoa lisänä vaaleaa luomusiirappia dippikastikkeena.

Vinkki!
Voit myös paistaa taikinasta isoja tai pieniä omppulettuja ilman täytettä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.