Lettutaikina
Paistamiseen
Täyte
Tarjoiluun
Mittaa lettutaikinan kuivat aineet kulhoon. Lisää vichy ja sekoita sileäksi. Lisää kananmunat ja omenaraaste joukkoon. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä.
Mausta täytteen omenaraaste sitruunasta puristetulla mehulla.
Paista taikina halkaisijaltaan noin 18 cm:n letuiksi. (Annoksesta tulee 12 lettua, pyramidiin tarvitset 10 lettua.) Siirrä valmiit letut esim. leivinpaperin päälle ja täytä ne karkeaksi raastetulla omenalla ja rullaa pötköiksi. Kokoa pötköt tarjoiluvadille pyramidin muotoon.
Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermavaahtokiharoita juuri ennen tarjoamista lettupyramidiin ja valuta vaaleaa luomusiirappia päälle.
Vinkki!
Tarjoa lisänä vaaleaa luomusiirappia dippikastikkeena.
Vinkki!
Voit myös paistaa taikinasta isoja tai pieniä omppulettuja ilman täytettä.
Reseptin on laatinut