Lempeä karviaishillo

Lempeän karviaishillon salaisuus on banaani, joka sopii mainiosti pehmentämään kirpakkaa karviaista tai raparperia.

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (191 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 ½ kg karviaisia
½ dl vettä
500 g banaania
1 rkl raastettua inkivääriä
1 kg Dansukker Hillosokeria
TAI 2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Perkaa ja huuhdo karviaiset. Mittaa marjat, vesi ja raastettu inkivääri kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää banaanit paloina ja soseuta ainekset.

Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä hilloa puolisen tuntia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Banaani sopii hyvin pehmentämään kirpakoiden ainesten makua. Kokeile sitä myös raparperin kanssa. Karviaishillon voi maustaa kanelilla, kardemummalla, vaniljalla tai inkiväärillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?