Lempeä karviaishillo

1 tunti 15 minuuttia
Banaani sopii mainiosti pehmentämään kirpakkaa karviaista ja raparperia.
Lempeä karviaishillo
Arvioi: (85kpl)

Ainekset

  • 1 ½ kg karviaisia
  • ½ dl vettä
  • 500 g banaania
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria
  • TAI 2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Perkaa ja huuhdo karviaiset. Mittaa marjat, vesi ja raastettu inkivääri kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää banaanit paloina ja soseuta ainekset.

Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä hilloa puolisen tuntia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Banaani sopii hyvin pehmentämään kirpakoiden ainesten makua. Kokeile sitä myös raparperin kanssa. Karviaishillon voi maustaa kanelilla, kardemummalla, vaniljalla tai inkiväärillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker