Ainekset
6 keltuaista
3 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
4 luomusitruunan kuori ja mehu
1 luomuappelsiinin kuori ja mehu
(yhteensä 4 dl mehua)
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
100 g voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Pese hedelmät huolellisesti ja raasta kuori kattilaan. Lisää joukkoon keltuaiset ja sokeri. Aseta astia vesihauteeseen lähes kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee.
Mittaa hedelmien mehu toiseen kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta seos uudelleen. Kaada kuuma seos keltuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos vatkaamalla viileässä tai kylmässä vesihauteessa. Lisää pehmeä voi ja vaniljasokeri.
Jaa sitruunatahna lasitölkkeihin. Säilytä kylmässä. Lemon curd säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
Tarjoa aamupalalla paahtoleivän päällä tai käytä leivonnaisten täytteisiin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.