Lemon curd -sitruunatahna

Tarjoa sitruunatahnaa aamupalalla paahtoleivän päällä tai käytä leivonnaisten täytteisiin.

30 minuuttia

Arviot (63 kpl)

Ainekset

6 keltuaista
3 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
4 luomusitruunan kuori ja mehu
1 luomuappelsiinin kuori ja mehu
(yhteensä 4 dl mehua)
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
100 g voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Pese hedelmät huolellisesti ja raasta kuori kattilaan. Lisää joukkoon keltuaiset ja sokeri. Aseta astia vesihauteeseen lähes kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee.

Mittaa hedelmien mehu toiseen kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta seos uudelleen. Kaada kuuma seos keltuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos vatkaamalla viileässä tai kylmässä vesihauteessa. Lisää pehmeä voi ja vaniljasokeri.

Jaa sitruunatahna lasitölkkeihin. Säilytä kylmässä. Lemon curd säilyy jääkaapissa noin kuukauden.

Tarjoa aamupalalla paahtoleivän päällä tai käytä leivonnaisten täytteisiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!