Lemon curd -sitruunatahna

Tarjoa sitruunatahnaa aamupalalla paahtoleivän päällä tai käytä leivonnaisten täytteisiin.

PT25M

30 minuuttia

Arviot (66 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 keltuaista
3 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
4 luomusitruunan kuori ja mehu
1 luomuappelsiinin kuori ja mehu
(yhteensä 4 dl mehua)
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
100 g voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Pese hedelmät huolellisesti ja raasta kuori kattilaan. Lisää joukkoon keltuaiset ja sokeri. Aseta astia vesihauteeseen lähes kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee.

Mittaa hedelmien mehu toiseen kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta seos uudelleen. Kaada kuuma seos keltuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos vatkaamalla viileässä tai kylmässä vesihauteessa. Lisää pehmeä voi ja vaniljasokeri.

Jaa sitruunatahna lasitölkkeihin. Säilytä kylmässä. Lemon curd säilyy jääkaapissa noin kuukauden.

Tarjoa aamupalalla paahtoleivän päällä tai käytä leivonnaisten täytteisiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?