Ainekset
4 luomusitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl sitruunamehua
6 kananmunan keltuaista
6 dl Dansukker Hillosokeria
100 g voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Erottele keltuaiset valkuaisista. (Valuta valkuaiset lasitölkkiin ja pane jääkaappiin. Valkuaisista voit tehdä marenkeja.) Mittaa keltuaiset, sitruunan kuori ja sitruunamehu kattilaan. Sekoita ja kuumenna hieman. Lisää joukkoon hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri. Säilytä jääkaapissa. Käytä leivontaan tai paahtoleivän päällä.
Resepti: Ruokatoimittaja Marja Malinen / Hillosokeri 20 vuotta
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?