Lemon curd

Tässä reseptissä pirteän lemon curdin valmistukseen käytetään Hillosokeria.

35 minuuttia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

4 luomusitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl sitruunamehua
6 kananmunan keltuaista
6 dl Dansukker Hillosokeria
100 g voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Erottele keltuaiset valkuaisista. (Valuta valkuaiset lasitölkkiin ja pane jääkaappiin. Valkuaisista voit tehdä marenkeja.) Mittaa keltuaiset, sitruunan kuori ja sitruunamehu kattilaan. Sekoita ja kuumenna hieman. Lisää joukkoon hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri. Säilytä jääkaapissa. Käytä leivontaan tai paahtoleivän päällä.

Resepti: Ruokatoimittaja Marja Malinen / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!