Lemon curd

Tässä reseptissä pirteän lemon curdin valmistukseen käytetään Hillosokeria.

35 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

4 luomusitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl sitruunamehua
6 kananmunan keltuaista
6 dl Dansukker Hillosokeria
100 g voita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Erottele keltuaiset valkuaisista. (Valuta valkuaiset lasitölkkiin ja pane jääkaappiin. Valkuaisista voit tehdä marenkeja.) Mittaa keltuaiset, sitruunan kuori ja sitruunamehu kattilaan. Sekoita ja kuumenna hieman. Lisää joukkoon hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri. Säilytä jääkaapissa. Käytä leivontaan tai paahtoleivän päällä.

Resepti: Ruokatoimittaja Marja Malinen / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.