Leipävanukas

Ruokahävikki kuriin! Kuivahtanut pulla tai leipä jalostuu herkulliseksi jälkiruoaksi.

4 annosta

20 minuuttia

Arviot (36 kpl)

Ainekset

8 kuivahtanutta vaaleaa leipä- tai pullaviipaletta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½–¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1–2 tl Dansukker Kanelisokeria
2 munaa
½–1 dl tyrni- tai goji-marjoja

Ohjeet

Paloittele leipä- tai pullaviipaleet ja laita limittäin pystyyn pieneen uunivuokaan. Sekoita vaniljakastike, sokerit ja munat keskenään ja kaada vuokaan viipaleiden päälle. Ripottele vuokaan myös marjat. Anna vetäytyä hetki.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja vaniljakastike-munaseos on hyytynyt.

Vinkki!
Käytä erilaisia marjoja tai korvaa ne hillolla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.