Leipäjuustosalaatti

6–8 annosta 15 minuuttia
Ruokaisassa salaatissa on paahdettua leipäjuustoa ja saaristolaisleipää
Leipäjuustosalaatti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kerä friseesalaattia tai jääsalaattia
  • 50 g rucolaa
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 1 pieni kurkku
  • 2–3 viikunaa
  • 3 viipaletta saaristolaisleipää
  • 2–3 rkl avokado- tai oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g leipäjuustoa

Kastike

  • yhden limetin puristettu mehu
  • ¾ dl avokado- tai oliiviöljyä
  • ½ tl kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • mustapippuria myllystä

Leikkaa friseesalaatti tai jääsalaatti ja laita tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon rucola.

Puolita miniluumutomaatit ja paloittele kurkku. Lohko viikunat. Laita salaatin joukkoon.

Leikkaa saaristolaisleivistä reunat ja paloittele leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita.

Paloittele leipäjuusto haluamasi kokoiseksi tai ota pienellä muotilla kuvioita. Paista molemmin puolin kuumalla pannulla. Asettele salaatin joukkoon.

Valmista kastike. Purista limetin mehu ja sekoita joukkoon avokado- tai oliiviöljy. Mausta rakuunalla tai muulla kuivatulla yrtillä. Sekoita joukkoon fariinisokeri sekä mustapippuria myllystä. Sekoita kastike ja tarkista maku. Kaada salaatin joukkoon ja tarjoa heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker