Leipäjuustosalaatti

Ruokaisassa salaatissa on paahdettua leipäjuustoa ja saaristolaisleipää.

6–8 annosta

15 minuuttia

Arviot (33 kpl)

Ainekset

1 kerä friseesalaattia tai jääsalaattia
50 g rucolaa
100 g miniluumutomaatteja
1 pieni kurkku
2–3 viikunaa
3 viipaletta saaristolaisleipää
2–3 rkl avokado- tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
200 g leipäjuustoa

Kastike
yhden limetin puristettu mehu
¾ dl avokado- tai oliiviöljyä
½ tl kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
mustapippuria myllystä

Ohjeet

Leikkaa friseesalaatti tai jääsalaatti ja laita tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon rucola.

Puolita miniluumutomaatit ja paloittele kurkku. Lohko viikunat. Laita salaatin joukkoon.

Leikkaa saaristolaisleivistä reunat ja paloittele leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita.

Paloittele leipäjuusto haluamasi kokoiseksi tai ota pienellä muotilla kuvioita. Paista molemmin puolin kuumalla pannulla. Asettele salaatin joukkoon.

Valmista kastike. Purista limetin mehu ja sekoita joukkoon avokado- tai oliiviöljy. Mausta rakuunalla tai muulla kuivatulla yrtillä. Sekoita joukkoon fariinisokeri sekä mustapippuria myllystä. Sekoita kastike ja tarkista maku. Kaada salaatin joukkoon ja tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.