Leipäjuustosalaatti

Ruokaisassa salaatissa on paahdettua leipäjuustoa ja saaristolaisleipää.

6–8 annosta

15 minuuttia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

1 kerä friseesalaattia tai jääsalaattia
50 g rucolaa
100 g miniluumutomaatteja
1 pieni kurkku
2–3 viikunaa
3 viipaletta saaristolaisleipää
2–3 rkl avokado- tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
200 g leipäjuustoa

Kastike
yhden limetin puristettu mehu
¾ dl avokado- tai oliiviöljyä
½ tl kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
mustapippuria myllystä

Ohjeet

Leikkaa friseesalaatti tai jääsalaatti ja laita tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon rucola.

Puolita miniluumutomaatit ja paloittele kurkku. Lohko viikunat. Laita salaatin joukkoon.

Leikkaa saaristolaisleivistä reunat ja paloittele leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita.

Paloittele leipäjuusto haluamasi kokoiseksi tai ota pienellä muotilla kuvioita. Paista molemmin puolin kuumalla pannulla. Asettele salaatin joukkoon.

Valmista kastike. Purista limetin mehu ja sekoita joukkoon avokado- tai oliiviöljy. Mausta rakuunalla tai muulla kuivatulla yrtillä. Sekoita joukkoon fariinisokeri sekä mustapippuria myllystä. Sekoita kastike ja tarkista maku. Kaada salaatin joukkoon ja tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.