Leipäjuustosalaatti

Ruokaisassa salaatissa on paahdettua leipäjuustoa ja saaristolaisleipää.

6–8 annosta

PT10M

15 minuuttia

Arviot (59 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kerä friseesalaattia tai jääsalaattia
50 g rucolaa
100 g miniluumutomaatteja
1 pieni kurkku
2–3 viikunaa
3 viipaletta saaristolaisleipää
2–3 rkl avokado- tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
200 g leipäjuustoa

Kastike
yhden limetin puristettu mehu
¾ dl avokado- tai oliiviöljyä
½ tl kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
mustapippuria myllystä

Ohjeet

Leikkaa friseesalaatti tai jääsalaatti ja laita tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon rucola.

Puolita miniluumutomaatit ja paloittele kurkku. Lohko viikunat. Laita salaatin joukkoon.

Leikkaa saaristolaisleivistä reunat ja paloittele leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita.

Paloittele leipäjuusto haluamasi kokoiseksi tai ota pienellä muotilla kuvioita. Paista molemmin puolin kuumalla pannulla. Asettele salaatin joukkoon.

Valmista kastike. Purista limetin mehu ja sekoita joukkoon avokado- tai oliiviöljy. Mausta rakuunalla tai muulla kuivatulla yrtillä. Sekoita joukkoon fariinisokeri sekä mustapippuria myllystä. Sekoita kastike ja tarkista maku. Kaada salaatin joukkoon ja tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?