Ainekset
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tl jauhettua kardemummaa
75 g mantelimassaa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
kermavaahtoa
(paahdettuja mantelilastuja)
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka (halk. 22–24 cm).
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot ja kardemumma. Raasta mantelimassa.
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoita. Lisää mantelimassa ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.
Paahda halutessasi koristeeksi mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Pursota kermavaahtoa kakun pinnalle tai tarjoa se erikseen.
Vinkki!
Kakku on vieläkin parempaa seuraavana päivänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?