Laskiaisen mutakakku – Dansukker

Laskiaisen mutakakku

10–12 annosta 50 minuuttia
Helppotekoinen laskiaisen mutakakku maistuu aivan kuin mantelimassatäytteiseltä laskiaispullalta. Kannattaa kokeilla tätä Ruotsista peräisin olevaa laskiaisherkkua eli „semmelkladdkakaa“ – ihastut varmasti!
Laskiaisen mutakakku
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 75 g mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • (paahdettuja mantelilastuja)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka (halk. 22–24 cm).

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot ja kardemumma. Raasta mantelimassa.

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoita. Lisää mantelimassa ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.

Paahda halutessasi koristeeksi mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Pursota kermavaahtoa kakun pinnalle tai tarjoa se erikseen.

Vinkki!
Kakku on vieläkin parempaa seuraavana päivänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;