Laskiaisen mutakakku

Helppotekoinen laskiaisen mutakakku maistuu aivan kuin mantelimassatäytteiseltä laskiaispullalta. Kannattaa kokeilla tätä Ruotsista peräisin olevaa laskiaisherkkua eli „semmelkladdkakaa“ – ihastut varmasti!

10–12 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (31 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tl jauhettua kardemummaa
75 g mantelimassaa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
kermavaahtoa
(paahdettuja mantelilastuja)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka (halk. 22–24 cm).

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot ja kardemumma. Raasta mantelimassa.

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoita. Lisää mantelimassa ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.

Paahda halutessasi koristeeksi mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Pursota kermavaahtoa kakun pinnalle tai tarjoa se erikseen.

Vinkki!
Kakku on vieläkin parempaa seuraavana päivänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.