Ainekset
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tl jauhettua kardemummaa
75 g mantelimassaa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
kermavaahtoa
(paahdettuja mantelilastuja)
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka (halk. 22–24 cm).
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot ja kardemumma. Raasta mantelimassa.
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoita. Lisää mantelimassa ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.
Paahda halutessasi koristeeksi mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Pursota kermavaahtoa kakun pinnalle tai tarjoa se erikseen.
Vinkki!
Kakku on vieläkin parempaa seuraavana päivänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.