Ainekset
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tl jauhettua kardemummaa
75 g mantelimassaa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
kermavaahtoa
(paahdettuja mantelilastuja)
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka (halk. 22–24 cm).
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot ja kardemumma. Raasta mantelimassa.
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoita. Lisää mantelimassa ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.
Paahda halutessasi koristeeksi mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Pursota kermavaahtoa kakun pinnalle tai tarjoa se erikseen.
Vinkki!
Kakku on vieläkin parempaa seuraavana päivänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!