Lasimestarin silli

1 purkillinen 20 min + 3 pv
Lasimestarin silli on tuttu joulun alkupalapöydästä. Valmista hyvissä ajoin valmiiksi, viimeistään kolme päivää ennen tarjoilua.
Lasimestarin silli
Arvioi: (14kpl)

Ainekset

  • 4 matjess-sillifileetä
  • 1 kelta- tai punasipuli
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1–2 porkkanaa

Mausteliemi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tähtianis
  • 1–2 laakerinlehteä
  • 1 tl maustepippureita
  • muutama neilikka

Aloita mausteliemestä. Mittaa ainekset kasariin ja kiehauta. Jäähdytä liemi.

Leikkaa sillifileet suupaloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.

Laita ainekset kerroksittain lasipurkkiin ja kaada päälle jäähtynyt liemi. Sulje purkki ja säilytä jääkaapissa. Anna maustua 2–3 päivää ennen tarjoilua.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker