Lämpimät tomaattileivät Italiasta - Dansukker

Lämpimät tomaattileivät

4 annosta 40 minuuttia
Tarjoa tomaatilla ja valkosipulilla maustetut bruschettat alkupalana tai illanistujaisten pieninä suupaloina.
Lämpimät tomaattileivät
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 1 patonki
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 6 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 tl balsamietikkaa
  • tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • suolaa, pippuria
  • (palvikinkkua suikaloituna)
  • 100 g mozzarellaraastetta

Kuutioi tomaatit ja sekoita ne siirapin, öljyn, valkosipulin, balsamietikan, basilikan ja mausteiden kanssa kulhossa. Anna maustua puolisen tuntia. Leikkaa patongista 8 viipaletta "vinottain". Purista tomaattitäytteestä nestettä pois ja jaa täyte leiville. Halutessasi lisää leiville myös suikaloitua palvikinkkua. Ripottele juustoraaste päälle ja paista heti 200 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kullanruskeaa väriä. Tarjoile heti. Halutessasi rapeammat leivät paahda patonkiviipaleita hetki sellaisenaan ennen kuorruttamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;