Lämpimät tomaattileivät

Tarjoa tomaatilla ja valkosipulilla maustetut bruschettat alkupalana tai illanistujaisten pieninä suupaloina.

4 annosta

40 minuuttia

Arviot (15 kpl)

Ainekset

1 patonki
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
6 tomaattia
2 rkl ruokaöljyä
1–2 valkosipulinkynttä
1–2 tl balsamietikkaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa, pippuria
(palvikinkkua suikaloituna)
100 g mozzarellaraastetta

Ohjeet

Kuutioi tomaatit ja sekoita ne siirapin, öljyn, valkosipulin, balsamietikan, basilikan ja mausteiden kanssa kulhossa. Anna maustua puolisen tuntia. Leikkaa patongista 8 viipaletta "vinottain". Purista tomaattitäytteestä nestettä pois ja jaa täyte leiville. Halutessasi lisää leiville myös suikaloitua palvikinkkua. Ripottele juustoraaste päälle ja paista heti 200 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kullanruskeaa väriä. Tarjoile heti. Halutessasi rapeammat leivät paahda patonkiviipaleita hetki sellaisenaan ennen kuorruttamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?