Lammaspata

Viinissä haudutettu lammaspata saa seurakseen karamellisoituja sipulilohkoja.

6–8 annosta

noin 2 tuntia

Arviot (16 kpl)

Ainekset

1 luuton lampaan- tai karitsanpaisti (1,4 kg)
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl mustapippurirouhetta
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
paistamiseen öljyä
1 lihaliemikuutio
5 dl valko- tai punaviiniä
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Karamellisoidut sipulit
4 sipulia
½ dl öljyä
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia tai Ruokokidesokeria
mustapippurirouhetta

Ohjeet

Sulata paisti pakkauksen ohjeen mukaan.

Poista kalvot ja paksuimmat rasvat ja leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja mausteet ja pyörittele lihakuutiot seoksessa.

Kuumenna öljy pannussa ja paista kuutiot kahdessa kolmessa erässä paistokasarissa.

Siirrä kaikki ruskistetut lihakuutiot paistokasariin, murenna liemikuutio joukkoon ja valuta viini ja siirappi päälle. Peitä paistokasari kannella ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 90 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.

Halkaise sipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi, siten että lohkot jäävät kiinni kannasta. Kun pata on kypsää paista sipulilohkot. Kuumenna öljy ja siirappi laakeassa pannussa ja paista sipuleihin ruskea karamellisoitunut pinta. Nosta sipulilohkot padan päälle.

Tarjoa timjamiperunoiden tai sahramilla maustetun riisin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.