Lammaspata

Viinissä haudutettu lammaspata saa seurakseen karamellisoituja sipulilohkoja.

6–8 annosta

noin 2 tuntia

Arviot (16 kpl)

Ainekset

1 luuton lampaan- tai karitsanpaisti (1,4 kg)
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl mustapippurirouhetta
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
paistamiseen öljyä
1 lihaliemikuutio
5 dl valko- tai punaviiniä
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Karamellisoidut sipulit
4 sipulia
½ dl öljyä
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia tai Ruokokidesokeria
mustapippurirouhetta

Ohjeet

Sulata paisti pakkauksen ohjeen mukaan.

Poista kalvot ja paksuimmat rasvat ja leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja mausteet ja pyörittele lihakuutiot seoksessa.

Kuumenna öljy pannussa ja paista kuutiot kahdessa kolmessa erässä paistokasarissa.

Siirrä kaikki ruskistetut lihakuutiot paistokasariin, murenna liemikuutio joukkoon ja valuta viini ja siirappi päälle. Peitä paistokasari kannella ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 90 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.

Halkaise sipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi, siten että lohkot jäävät kiinni kannasta. Kun pata on kypsää paista sipulilohkot. Kuumenna öljy ja siirappi laakeassa pannussa ja paista sipuleihin ruskea karamellisoitunut pinta. Nosta sipulilohkot padan päälle.

Tarjoa timjamiperunoiden tai sahramilla maustetun riisin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.