Lakujäätelö

Tuorejuustoa sisältävä herkkujäätelö maustetaan lakritsijauheella ja Muscovadosokerilla.

6 annosta

PT1H

12 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 keltuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 ½–2 rkl lakritsijauhetta
2 dl kuohukermaa

Ohjeet

1. Nosta jäätelökoneen kulho tai patruuna pakastimeen vuorokautta ennen jäätelön valmistamista. Mittaa keltuaisten joukkoon tuorejuusto, siirappi, sokeri ja lakritsijauhe. Vaahdota toisessa kulhossa ensin kuohukerma.

2. Vaahdota samoilla vatkaimilla tuorejuustoseoksen ainekset keskenään. Nostele kermavaahto keltuais-tuorejuustoseokseen nuolijalla käännellen.

3. Kaada jäätelömassa kylmään jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä noin 40 minuuttia. Valuta seos rasiaan ja anna pakastua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

4. Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta. Kaada seos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen. Kun seos on reunoilta pakastunut, sekoita. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt. Anna pakastua kunnolla.

5. Annostele jäätelöstä palloja jäätelökauhalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?