Lakritsipiparit

Yllätä tänä jouluna vähän erilaisilla lakritsipiparkakuilla. Nappaa talteen joulun maukkain pipariresepti sekä ideat näyttäviin koristeluihin.

n. 50 paksumpaa piparia

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (62 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl aniksensiemeniä
2 rkl lakritsijauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl maustepippuria
0,5 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Pikeeri
2 munanvalkuaista
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria
1 pieni sitruuna
2 tl lakritsijauhetta
mustaa geeliväriä

Ohjeet

1 Jauha aniksensiemenet morttelilla hienoksi jauheeksi.

2 Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta 2 minuuttia.

3 Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa sekoittaen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.

4 Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää munat ja jauhoseos jäähtyneeseen massaan.

5 Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

6 Kauli taikina 2–4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla tasolla. Ota taikinasta kuvioita piparkakkumuoteilla.

7 Paista piparkakut 200 asteessa 7–12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

8 Valmista pikeerikuorrutus. Erota valkuaiset keltuaisesta. Vatkaa valkuainen pehmeähuippuiseksi vaahdoksi.

9 Lisää muutama tippa sitruunamehua ja tomusokeri siivilän läpi. Vatkaa kunnes muodostuu paksu seos.

10 Lusikoi noin desilitra pikeeriä pursotinpussiin. Lisää loppuun pikeeriin lakritsijauhe, geeliväri ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita, kunnes seos on notkeaa.

11 Dippaa piparit harmaaseen pikeeriin. Siisti reunat ja piparin takaosa veitsen avulla. Laita leivinpaperille jähmettymään. Kun kuorrute on jähmettynyt, viimeistele valkoisella pikeerillä. Kuorrute kovettuu noin tunnissa.

Vinkki!
Tiesitkö, että itse tehdyn piparitaikinan voi pakastaa? Näin pipareita ei tarvitse kerralla paistaa isoa määrää ja piparintuoksua saa kotiin myöhemminkin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!