Lakritsijäätelö

1,5 litraa 12 tuntia
Lakritsikermajäätelöä maustava lakukastike lakritsipaloista valmistetaan itse.
Lakritsijäätelö
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

    Lakritsikastike

    • 150 g pehmeää lakritsia
    • ¾ dl Dansukker Taloussokeria
    • 3 dl vettä

    Jäätelö

    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 6 kananmunan keltuaista
    • 2 ½ dl maitoa
    • 5 dl kuohukermaa

    Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keitä 10–15 minuuttia. Kaada seos kapeaan ja korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Jäähtyessään lakritsikastike sakenee, lisää kastikkeeseen kylmää vettä, noin ¾ desiä, sopivan kastikerakenteen aikaansaamiseksi.

    Mittaa jäätelön aineet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, älä keitä. Siirrä kattila liedeltä kun seos sakeutuu. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

    Kaada jäätelöseos napakkaan rasiaan ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Ota rasia pakastimesta, valuta puolet lakritsikastikkeesta päälle ja sekoita huolettomasti. Laita rasia takaisin pakastimeen pariksi tunniksi ja lisää loput kastikkeesta samoin kuin aikaisemmin. Pane kansi päälle ja anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään.

    Ota rasia 15–20 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Kauhaise jäätelöstä palloja tai lusikoi se annoskulhoihin.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker