Lakritsijäätelö

Lakritsikermajäätelöä maustava lakukastike lakritsipaloista valmistetaan itse.

1,5 litraa

12 tuntia

Arviot (17 kpl)

Ainekset

Lakritsikastike
150 g pehmeää lakritsia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä

Jäätelö
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 kananmunan keltuaista
2 ½ dl maitoa
5 dl kuohukermaa

Ohjeet

Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keitä 10–15 minuuttia. Kaada seos kapeaan ja korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Jäähtyessään lakritsikastike sakenee, lisää kastikkeeseen kylmää vettä, noin ¾ desiä, sopivan kastikerakenteen aikaansaamiseksi.

Mittaa jäätelön aineet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, älä keitä. Siirrä kattila liedeltä kun seos sakeutuu. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Kaada jäätelöseos napakkaan rasiaan ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Ota rasia pakastimesta, valuta puolet lakritsikastikkeesta päälle ja sekoita huolettomasti. Laita rasia takaisin pakastimeen pariksi tunniksi ja lisää loput kastikkeesta samoin kuin aikaisemmin. Pane kansi päälle ja anna jäätelön olla pakastimessa seuraavaan päivään.

Ota rasia 15–20 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön. Kauhaise jäätelöstä palloja tai lusikoi se annoskulhoihin.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.