Lakritsi-charlotte

Lakritsi-charlotte on mainio halloween-herkku. Kuorruta kakku mustalla sokerimassalla tai värjätyllä kermavaahdolla. Koristele vaikkapa sokerisilmillä.

10 annosta

PT55M

1 tunti + hyytyminen

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kääretortun täyte
200–250 g sitruuna- tai limettitahnaa (lemon- tai limecurd)
Täyte
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
300 g lakritsikastiketta
(Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
½ dl vettä

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille ja levitä pinnalle sitruuna- tai limettitahna. Kääri tiukalle rullalle ja anna vetäytyä hetki.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Lisää vaniljasokeri ja lakritsikastike ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet sekoittaen.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen.

Vuoraa pyöreä kauniin mallinen leivonta- tai salaattikulho kahdella kelmun palalla siten, että kelmu tulee reilusti yli vuoan reunojen. Leikkaa kääretorttu aivan ohuiksi viipaleiksi, jotta se riittää vuoraamaan kulhon. Laita viipaleet vieretysten kulhon pohjalle reunoja myöten kauniimpi puoli alaspäin. Kaada päälle täyte ja suojaa varoen kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tarjoa sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.