Lakkapavlova

8 annosta 2 ½ tuntia
Marenkia, kermavaahtoa ja tuoreita lakkoja – mikä kesäherkku! Voit tehdä myös minipavlovia.
Lakkapavlova
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 tl viinietikkaa tai sitruunamehua

Pinnalle

  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 200 g lakkoja (osa koristeluun)

Vaahdota munanvalkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon perunajauhot ja viinietikka tai sitruunamehu.

Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän malliseksi levyksi. Paista 100-asteisessa uunissa keskitasolla 1 ½–2 tuntia.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja lakat. Tarkista maku. Levitä seos marenkikakun päälle ja ripottele pinnalle hieman lakkoja. Anna kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit myös tehdä minipavlovia nostelemalla marenkivaahtoa kahden lusikan avulla isoiksi nokareiksi pellille. Tee keskelle pienet syvennykset täytettä varten. Tarkista marenkien kypsyyttä tarvittaessa hieman aikaisemmin.

Reseptin on laatinut

Dansukker