Lakkapavlova

Marenkia, kermavaahtoa ja tuoreita lakkoja – mikä kesäherkku! Voit tehdä myös minipavlovia.

8 annosta

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl viinietikkaa tai sitruunamehua

Pinnalle
2 dl vispi- tai kuohukermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g lakkoja (osa koristeluun) 

Ohjeet

Vaahdota munanvalkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon perunajauhot ja viinietikka tai sitruunamehu.

Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän malliseksi levyksi. Paista 100-asteisessa uunissa keskitasolla 1 ½–2 tuntia.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja lakat. Tarkista maku. Levitä seos marenkikakun päälle ja ripottele pinnalle hieman lakkoja. Anna kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit myös tehdä minipavlovia nostelemalla marenkivaahtoa kahden lusikan avulla isoiksi nokareiksi pellille. Tee keskelle pienet syvennykset täytettä varten. Tarkista marenkien kypsyyttä tarvittaessa hieman aikaisemmin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?