Ainekset
4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl viinietikkaa tai sitruunamehua
Pinnalle
2 dl vispi- tai kuohukermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g lakkoja (osa koristeluun)
Ohjeet
Vaahdota munanvalkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon perunajauhot ja viinietikka tai sitruunamehu.
Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän malliseksi levyksi. Paista 100-asteisessa uunissa keskitasolla 1 ½–2 tuntia.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja lakat. Tarkista maku. Levitä seos marenkikakun päälle ja ripottele pinnalle hieman lakkoja. Anna kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit myös tehdä minipavlovia nostelemalla marenkivaahtoa kahden lusikan avulla isoiksi nokareiksi pellille. Tee keskelle pienet syvennykset täytettä varten. Tarkista marenkien kypsyyttä tarvittaessa hieman aikaisemmin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!