Lakkaleivokset (gluteeniton)

Kermaisten lakkaleivosten täytteenä ja pinnalla voi käyttää tuoreita lakkoja tai lakkahilloa.

noin 10 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (2 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
(Kostutus: 1–1 1/2 dl maitoa + 2 tl Dansukker Vaniljasokeria)

Väliin

200 g lakkahilloa tai tuoreita lakkoja

Pinnalle

200 g lakkahilloa tai tuoreita lakkoja
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Reunoille

7–8 dl vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
3 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa levy leivinpaperille. Leikkaa se kahteen osaan ja siirrä toinen levyistä esimerkiksi tarjottimelle. Kostuta halutessasi kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pinnalle lakkahilloa. Nosta päälle toinen levy ja levitä päälle lakkahillo.

Mittaa kasariin vesi ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Anna liemen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja sivele lientä pullasudilla hillokerroksen päälle. Kun liemi alkaa jähmettyä, voit nostella loput liemestä lusikalla. Nosta hetkeksi kylmään.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Leikkaa leivoslevy annospaloiksi, pursota reunoille kermaa ja nosta tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.