Lakkaleivokset (gluteeniton)

Kermaisten lakkaleivosten täytteenä ja pinnalla voi käyttää tuoreita lakkoja tai lakkahilloa.

noin 10 annosta

1 tunti

Arviot (1 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
(Kostutus: 1–1 1/2 dl maitoa + 2 tl Dansukker Vaniljasokeria)

Väliin

200 g lakkahilloa tai tuoreita lakkoja

Pinnalle

200 g lakkahilloa tai tuoreita lakkoja
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Reunoille

7–8 dl vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
3 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa levy leivinpaperille. Leikkaa se kahteen osaan ja siirrä toinen levyistä esimerkiksi tarjottimelle. Kostuta halutessasi kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pinnalle lakkahilloa. Nosta päälle toinen levy ja levitä päälle lakkahillo.

Mittaa kasariin vesi ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Anna liemen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja sivele lientä pullasudilla hillokerroksen päälle. Kun liemi alkaa jähmettyä, voit nostella loput liemestä lusikalla. Nosta hetkeksi kylmään.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Leikkaa leivoslevy annospaloiksi, pursota reunoille kermaa ja nosta tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.