Lakkahillo

50 minuuttia
Kauniin keltainen lakkahillo on monelle harvinaista herkkua, joka tuo mieleen Lapin hillasuot.
Lakkahillo
Arvioi: (691kpl)

Ainekset

  • 500 g lakkoja
  • 1/2 dl vettä
  • 250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria

1. Puhdista marjat.

2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää marjat. Kuumenna. Kun vesi alkaa höyrytä, sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi keskilämmöllä ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.
Ota kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä 15–30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje huolellisesti. Anna hillon jäähtyä ja nosta jääkaappiin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker