Lakka-chilihillo

noin 9–10 dl valmista hilloa 30 minuuttia
Pikantti yhdistelmä: keltaisia lakkoja ja punaisia chilinpaloja hillopurkissa.
Lakka-chilihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg lakkoja, tuore tai pakaste
  • 1–2 punaista chiliä
  • 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

1. Perkaa lakat ja silppua chilit kattilaan. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää kattilaan 2–3 rkl vettä. Käytä pakastelakat puolisulaneina.

2. Lisää Minihillosokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä.

3. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin ja säilytä hillo jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Reseptin on laatinut

Dansukker