Kylmämehu mansikoista

Tee kesällä mehua tuoreista mansikoista viinihapolla. Valmistus kestää runsaan vuorokauden.

noin 4 l

PT1H

1½ tuntia + 1 vrk

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 l mansikoita
3 l keitettyä, kylmää vettä
60 g viinihappoa
8 dl Dansukker Taloussokeria mehulitraa kohti
3 maustemitallista natriumbentsoaattia

Ohjeet

1. Perkaa ja huuhtele marjat huolellisesti. Survo tai viipaloi marjat kulhoon.

2. Liuota viinihappo veteen ja kaada vesi marjojen päälle. Peitä kulho ja pane se kylmään paikkaan 24 tunniksi.

3. Kaada seos siiviläkankaalle ja anna valua sekoittamatta 30 minuuttia. Ota marjat talteen ja keitä niistä hilloa Hillosokerilla.

4. Mittaa mehu ja lisää sokeri. Hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Kuori vaahto huolellisesti pois.

5. Liuota natriumbentsoaatti pieneen mehumäärään ja sekoita se sitten muun mehun joukkoon.

6. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Täytä pullot piri pintaan. Sulje pullot. Säilytä kylmässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!