Ainekset
6 l mansikoita
3 l keitettyä, kylmää vettä
60 g viinihappoa
8 dl Dansukker Taloussokeria mehulitraa kohti
3 maustemitallista natriumbentsoaattia
Ohjeet
1. Perkaa ja huuhtele marjat huolellisesti. Survo tai viipaloi marjat kulhoon.
2. Liuota viinihappo veteen ja kaada vesi marjojen päälle. Peitä kulho ja pane se kylmään paikkaan 24 tunniksi.
3. Kaada seos siiviläkankaalle ja anna valua sekoittamatta 30 minuuttia. Ota marjat talteen ja keitä niistä hilloa Hillosokerilla.
4. Mittaa mehu ja lisää sokeri. Hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Kuori vaahto huolellisesti pois.
5. Liuota natriumbentsoaatti pieneen mehumäärään ja sekoita se sitten muun mehun joukkoon.
6. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin. Täytä pullot piri pintaan. Sulje pullot. Säilytä kylmässä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?